کنه پیاز زعفران

کنه پیاز زعفران

کنه پیاز زعفران Rhizoglyphus عموماً با گیاهان پیازی ، غده ای و ساقه های زیرزمین مرتبط هستند R.robini گونه مهم این جنس است که خسارت قابل توجهی را به گیاهان پیازی وارد می کند . کنه زعفران گونه ايست همه‌ جازي و از مهمترين آفات گياهان غده‌اي است. كنه‌ايست به طول 0/8-0/6 ميلي‌متر با بدن […]

» توضیحات بیشتر
اهمیت استفاده از آمینو اسیدها در گیاه زعفران ( محلول پاشی و  کود آمینو اسیدی )

اهمیت استفاده از آمینو اسیدها در گیاه زعفران ( محلول پاشی و کود آمینو اسیدی )

تعریف:
تغذیه برگی به عنوان یک تامین کننده تکمیلی عناصر کم مصرف و پر مصرف ، هورمونهای گیاهی ، محرکهای رشد و سایر عناصر مفید استفاده شده است . تاثیر کود دهی برگی در افزایش محصول ، مقاومت به بیماریها و آفات و بهبود مقاومت به خشکی و نیز افزایش کیفیت محصول مشاهده شده است .

دلایل:
قليايي بودن خاک و عدم جذب مناسب از طریق ریشه،تثبیت شدن عناصر در خاک، بروز تنش ها و استرس هاي همچون سرمازدگي، دماي بالا،شوري، خشكي و مهمترین دليل كاهش فعاليت ريشه، گياه قابليت جذب عناصر غذايي را از طريق ريشه از دست مي دهد و به خصوص در زعفران که از بهمن ماه ریشه های موثر از بین میرود و تغذیه بنه از برگشت مواد غذایی ذخیره شده در برگ میباشد در این صورت موثرترين شيوه تغذيه برگي(محلول پاشی) مي باشد.

» توضیحات بیشتر
خواص درمانی و دارویی زعفران چیست

خواص درمانی و دارویی زعفران چیست

خواص درمانی و دارویی زعفران چیست؟ از جمله خواص دارویی زعفران می توان به موارد زیر به صورت کلی اشاره کرد: برای خواص درمانی و دارویی زعفران مطالب زیادی نقل شده است، مهمترین خاصیت زعفران که از گذشته های دور برای درمان آن از زعفران کمک گرفته  می شد، درمان افسردگی می باشد. به طوری […]

» توضیحات بیشتر
روش های خشک کردن زعفران در کشورهای دیگر

روش های خشک کردن زعفران در کشورهای دیگر

در کشورها و مناطق مختلف، زعفران به روش هاي متفاوتی خشک می شود. در اینجا روش های خشک کردن زعفران در کشورهای دیگر را بازگو میکنیم: اسپانیا: در اسپانیا از الک هایی با قطر 30 سانتیمتر و داراي توري ابریشمی استفاده می کنند. کلاله هاي تازه زعفران را در لایه اي به ضخامت 3-2 سانتیمتر روي […]

» توضیحات بیشتر
زعفران برای چه مواردی استفاده می شود؟

زعفران برای چه مواردی استفاده می شود؟

زعفران برای چه مواردی استفاده می شود؟ تا به حال از خود پرسیده اید که زعفران برای چه مواردی استفاده می شود؟ سوالی که جواب آن را در اینجا خواهید یافت. از زعفران می‌توان به شکل‌ های مختلف استفاده کرد: 1- دم‌ کرده زعفران یا چای زعفران: نیم گرم زعفران را در یک لیتر آب […]

» توضیحات بیشتر
استفاده از کود مرغی در مزارع زعفران

استفاده از کود مرغی در مزارع زعفران

استفاده از کود مرغی در مزارع زعفران: ﮐﻮد ﻣﺮﻏﯽ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎﯾﺮ ﮐﻮد ﻫﺎی داﻣﯽ از ﻧﻈﺮ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﯾﯽ ﻏﻨﯽ ﺗﺮ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.ولی استفاده از این کودها باید با احتیاط و بر اساس نیاز واقعی مزرعه و با نظارت کارشناسان مجرب انجام شود.ﻣﻘﺪار نیاز زعفران به  کود دامی بطور کلی، ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ آزﻣﻮن ﺗﺠﺰﯾﻪ […]

» توضیحات بیشتر
بررسی نقش گچ کشاورزی در کاهش شوری خاک مزارع زعفران

بررسی نقش گچ کشاورزی در کاهش شوری خاک مزارع زعفران

بررسی مکانیسم گچ کشاورزی در کاهش شوری خاک مزارع زعفران: گچ (Gypsum) یا همان سولفات کلسیم آبدار (CaSO4.2H2O) از جمله مواد اصلاحی ارزشمند و ارزان قیمتی است، که طی چند سال گذشته استفاده از آن بمنظور کاهش شوری خاک مزارع و باغات متداول گردیده است.گچ کشاورزی بایستی دارای خصوصیاتی باشد که با فرم های دیگر […]

» توضیحات بیشتر
خاک زمین زعفران

خاک زمین زعفران

زعفران هر چند كه در تمامي خاک ها اعم از سبك و شني و يا رسي و سنگين قابل كشت مي باشد ولي بهترين رشد و عملكرد را در خاک هاي هوموس دار با بافت متوسط لومي دارد. عملكرد اين گياه در خاک هاي نامناسب كاهش مي يابد. شوري خاک زمین زعفران باعث كوچك شدن […]

» توضیحات بیشتر
روش تشخیص زعفران اصلی از تقلبی در ایران

روش تشخیص زعفران اصلی از تقلبی در ایران

ارزش بالای زعفران باعث شده افراد سودجو در پی استفاده از تقلبات بسیار در این محصول گردند.
از جمله این تقلبات زعفران کم فروشی از طریق مرطوب کردن زعفران افزودن ناخالصی به زعفران و…. میباشد.
مهمترین تقلب در زعفران رنگ کردن موادی چون جوانه گندم و ذرت و گوشت گاو و… بوده که قابل شناسایی بوده و با روشهای تقلب شناسی زعفران تشخیص داده میشود.

افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به چربی، عسل و… حرفه‌ای‌ترین روش تقلب در فروش زعفران است و رنگ کردن قسمت‌های سفید این گیاه با رنگ طبیعی زعفران محترمانه‌ترین شیوه در تقلب طلای سرخ است که برای مصرف‌کنندگان به راحتی قابل تشخیص نیست.

» توضیحات بیشتر
چگونه می توانم برنامه غذایی زعفران در اسفند ماه را بدانم؟

چگونه می توانم برنامه غذایی زعفران در اسفند ماه را بدانم؟

چگونه می توانم برنامه غذایی زعفران در اسفند ماه را بدانم؟ طبق مراحل زیر می توانیم برنامه غذایی زعفران در اسفند ماه را انجام دهیم: 1-محلول پاشی میکرو عناصر همراه با جلبلگ دریایی و اسید آمینه به میزان سه کیلو در هکتار به منظور تامین عناصر میکرو مثل آهن ، روی ، منگنز جهت گل […]

» توضیحات بیشتر
مرحله داشت زعفران

مرحله داشت زعفران

مرحله داشت زعفران یا مرحله میانی در مرحله داشت زعفران باید به عواملی که باعث بالا رفتن مرغوبیت پیازچه زعفران می شود توجه خاصی کرد و از زمان کاشت زعفران به بعد باید کارهایی انجام داد که کمک به بهبود پیازچه می کند و این مرحله از ضرورت بیشتری برخوردار است زیرا هر چقدر به […]

» توضیحات بیشتر
عیار رنگ دهی زعفران

عیار رنگ دهی زعفران

عیار رنگ دهی زعفران منظور از عیار رنگ دهی زعفران عیار رنگ دهی زعفران با عوامل مختلفی سنجیده میشود که مهتمرین آن قدرت رنگ دهی و سپس عطر و طعم میباشد. عامل اصلی رنگ زعفران عنصری است بنام کروسین که در زعفران قائنات، گاهاً به بالای 300 میرسد و در زعفران سایر مناطق دنیا به […]

» توضیحات بیشتر