تمام مطالب دسته بندی : اخبار

کنه پیاز زعفران

کنه پیاز زعفران

کنه پیاز زعفران Rhizoglyphus عموماً با گیاهان پیازی ، غده ای و ساقه های زیرزمین مرتبط هستند R.robini گونه مهم این جنس است که خسارت قابل توجهی را به گیاهان پیازی وارد می کند . کنه زعفران گونه ایست همه‌ جازی و از مهمترین آفات گیاهان غده‌ای است. کنه‌ایست به طول ۰/۸-۰/۶ میلی‌متر با بدن تخم‌مرغی شکل و فربه به رنگ کدر، ولی کم‌ تحرک است. پاهای این کنه کوتاه و سخت به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز که تعداد زیادی مو و خار روی آنها قرار گرفته است. لاروهای تازه تفریخ‌شده از تخم به رنگ سفید شفاف با پاهای قهوه‌ای متمایل به قرمز و مانند اغلب کنه‌ها دارای ۳ جفت پا می‌باشند. لاروها پس از تغذیه کافی به رنگ […]

اهمیت استفاده از آمینو اسیدها در گیاه زعفران ( محلول پاشی و  کود آمینو اسیدی )

اهمیت استفاده از آمینو اسیدها در گیاه زعفران ( محلول پاشی و کود آمینو اسیدی )

تعریف:
تغذیه برگی به عنوان یک تامین کننده تکمیلی عناصر کم مصرف و پر مصرف ، هورمونهای گیاهی ، محرکهای رشد و سایر عناصر مفید استفاده شده است . تاثیر کود دهی برگی در افزایش محصول ، مقاومت به بیماریها و آفات و بهبود مقاومت به خشکی و نیز افزایش کیفیت محصول مشاهده شده است .

دلایل:
قلیایی بودن خاک و عدم جذب مناسب از طریق ریشه،تثبیت شدن عناصر در خاک، بروز تنش ها و استرس های همچون سرمازدگی، دمای بالا،شوری، خشکی و مهمترین دلیل کاهش فعالیت ریشه، گیاه قابلیت جذب عناصر غذایی را از طریق ریشه از دست می دهد و به خصوص در زعفران که از بهمن ماه ریشه های موثر از بین میرود و تغذیه بنه از برگشت مواد غذایی ذخیره شده در برگ میباشد در این صورت موثرترین شیوه تغذیه برگی(محلول پاشی) می باشد.

خواص درمانی و دارویی زعفران چیست

خواص درمانی و دارویی زعفران چیست

خواص درمانی و دارویی زعفران چیست؟ از جمله خواص دارویی زعفران می توان به موارد زیر به صورت کلی اشاره کرد: برای خواص درمانی و دارویی زعفران مطالب زیادی نقل شده است، مهمترین خاصیت زعفران که از گذشته های دور برای درمان آن از زعفران کمک گرفته  می شد، درمان افسردگی می باشد. به طوری که برخی از بزرگترها هنوز به خاطر دارند که گیاه زعفران را با نام «گل خنده » می شناختند. در مطالعه روش های معالجه حکیمان و طبیبان قدیم ایران در می یابیم که خواص درمانی و دارویی زعفران از جایگاه ویژه ای در درمان « ناراحتی های اعصاب و روان » برخوردار بوده است. طبق گفته یکی از متخصصین طب سنتی با یادآوری این نکته ، […]

روش های خشک کردن زعفران در کشورهای دیگر

روش های خشک کردن زعفران در کشورهای دیگر

در کشورها و مناطق مختلف، زعفران به روش های متفاوتی خشک می شود. در اینجا روش های خشک کردن زعفران در کشورهای دیگر را بازگو میکنیم: اسپانیا: در اسپانیا از الک هایی با قطر ۳۰ سانتیمتر و دارای توری ابریشمی استفاده می کنند. کلاله های تازه زعفران را در لایه ای به ضخامت ۳-۲ سانتیمتر روی توری قرار داده و سپس الک را به فاصله مناسب از منبع حرارتی قرار می دهند. با ردیف نمودن چندین الک بر روی هم و تغییر در موقعیت آنها محصول بطوردقیق و یکنواخت خشک می شود. با توجه به حفظ مناسب تر کیفیت زعفران و کوتاه شدن زمان خشک کردن در ایران نیز این شیوه در حال جایگزینی با روش سنتی می باشد. استفاده از […]

زعفران برای چه مواردی استفاده می شود؟

زعفران برای چه مواردی استفاده می شود؟

زعفران برای چه مواردی استفاده می شود؟ تا به حال از خود پرسیده اید که زعفران برای چه مواردی استفاده می شود؟ سوالی که جواب آن را در اینجا خواهید یافت. از زعفران می‌توان به شکل‌ های مختلف استفاده کرد: ۱- دم‌ کرده زعفران یا چای زعفران: نیم گرم زعفران را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت روی آتش بسیار ملایم بگذارید تا دم بکشد. ۲- گرد زعفران: زعفران را در شعله با دمای ۲۵ درجه سلسیوس خشک کرده و سپس آسیاب کرده و از الک خیلی ریز رد کنید تا گرد نرمی به دست آید. ۳- زیان‌ های مصرف: چون زعفران بر روی دستگاه تولید مثل اثر دارد، بنابراین زنان حامله باید از خوردن […]

استفاده از کود مرغی در مزارع زعفران

استفاده از کود مرغی در مزارع زعفران

استفاده از کود مرغی در مزارع زعفران: ﮐﻮد ﻣﺮﻏﯽ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎﯾﺮ ﮐﻮد ﻫﺎی داﻣﯽ از ﻧﻈﺮ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﯾﯽ ﻏﻨﯽ ﺗﺮ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.ولی استفاده از این کودها باید با احتیاط و بر اساس نیاز واقعی مزرعه و با نظارت کارشناسان مجرب انجام شود.ﻣﻘﺪار نیاز زعفران به  کود دامی بطور کلی، ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ آزﻣﻮن ﺗﺠﺰﯾﻪ ﮐﻮد دامی مورد نظر و آزﻣﻮن ﺧﺎک در هر زمینی ممکن است متفاوت باشد.لذا توصیه های ذکرشده، کلی و عمومی است: ﺳﻪ ﺗﻦ ﮐﻮد ﻣﺮﻏﯽ ﺗﺎزه ﻣﻌﺎدل ۵۰ ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم ﺳﻮﻟﻔﺎت ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ۱۰۰ ، ﮐﯿﻠﻮ ﮔﺮم ﺳﻮﭘﺮ ﻓﺴﻔﺎت ﺗﺮﯾﭙﻞ و ۵۰ ﺗﺎ۱۰۰  ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم اوره است.از ﮐﻮد ﻣﺮﻏﯽ ﻣﯽ ﺗﻮان ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﮐﻮد ﻫﺎی ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﯾﺎ ﻣﮑﻤﻞ آﻧﻬﺎ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﻮد.از ﮐﻮدهای ﻣﺮﻏﯽ ﺗﺎزه و ﮐﻤﭙﻮﺳﺖ ﻧﺸﺪه […]

بررسی نقش گچ کشاورزی در کاهش شوری خاک مزارع زعفران

بررسی نقش گچ کشاورزی در کاهش شوری خاک مزارع زعفران

بررسی مکانیسم گچ کشاورزی در کاهش شوری خاک مزارع زعفران: گچ (Gypsum) یا همان سولفات کلسیم آبدار (CaSO4.2H2O) از جمله مواد اصلاحی ارزشمند و ارزان قیمتی است، که طی چند سال گذشته استفاده از آن بمنظور کاهش شوری خاک مزارع و باغات متداول گردیده است.گچ کشاورزی بایستی دارای خصوصیاتی باشد که با فرم های دیگر گچ متفاوت می باشد. خصوصیات بررسی مکانیسم گچ کشاورزی در کاهش شوری خاک مزارع زعفران عبارتند از : ۱- گچ کشاورزی باید فاقد شوری بوده و مقدار کربنات کلسیم (آهک) آن پایین باشد. ۲- شوری گچ کمتر از ۲ دسی زیمنس بر متر و مقدار کربنات کلسیم هم زیر ۲ درصد باشد. ۳- علاوه بر دو مورد فوق الذکر مقدار منیزیم یا نسبت کلسیم به […]

خاک زمین زعفران

خاک زمین زعفران

زعفران هر چند که در تمامی خاک ها اعم از سبک و شنی و یا رسی و سنگین قابل کشت می باشد ولی بهترین رشد و عملکرد را در خاک های هوموس دار با بافت متوسط لومی دارد. عملکرد این گیاه در خاک های نامناسب کاهش می یابد. شوری خاک زمین زعفران باعث کوچک شدن و کمی محصول زعفران می شود و خاک هایی که دارای pH بین ۸- ۷ می باشند، مناسب زراعت زعفران است. تهیه زمین زعفران : زعفران در مناطقی از ایران که آب و هوای معتدل نیمه کویری و زمین های رسی و شنی، دارند کاشت می شود. زعفران کاران عملیات تهیه زمین را که معمولاً از اوایل بهار آغاز میگردد به ترتیب زیر انجام می […]

روش تشخیص زعفران اصلی از تقلبی در ایران

روش تشخیص زعفران اصلی از تقلبی در ایران

ارزش بالای زعفران باعث شده افراد سودجو در پی استفاده از تقلبات بسیار در این محصول گردند.
از جمله این تقلبات زعفران کم فروشی از طریق مرطوب کردن زعفران افزودن ناخالصی به زعفران و…. میباشد.
مهمترین تقلب در زعفران رنگ کردن موادی چون جوانه گندم و ذرت و گوشت گاو و… بوده که قابل شناسایی بوده و با روشهای تقلب شناسی زعفران تشخیص داده میشود.

افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به چربی، عسل و… حرفه‌ای‌ترین روش تقلب در فروش زعفران است و رنگ کردن قسمت‌های سفید این گیاه با رنگ طبیعی زعفران محترمانه‌ترین شیوه در تقلب طلای سرخ است که برای مصرف‌کنندگان به راحتی قابل تشخیص نیست.

چگونه می توانم برنامه غذایی زعفران در اسفند ماه را بدانم؟

چگونه می توانم برنامه غذایی زعفران در اسفند ماه را بدانم؟

چگونه می توانم برنامه غذایی زعفران در اسفند ماه را بدانم؟ طبق مراحل زیر می توانیم برنامه غذایی زعفران در اسفند ماه را انجام دهیم: ۱-محلول پاشی میکرو عناصر همراه با جلبلگ دریایی و اسید آمینه به میزان سه کیلو در هکتار به منظور تامین عناصر میکرو مثل آهن ، روی ، منگنز جهت گل آوری بهتر و با کیفیتر که در نهایت منجر به افزایش عملکرد ۱۵ درصدی خواهد شد. ۲- استفاده از اسید هیومیک های تخصصی ویژه زعفران به میزان دو کیلو در هکتار به منظور ریشه زایی پیاز دختری و تقویت پیاز زعفران(بنه)، درشت شدن پیاز ، تنظیم PH خاک به منظور جذب بهتر عناصر ، افزایش مقاومت پیاز در برابر آفات مثل کنه و قارچ ها […]

1 2 3 6