آموزش کاشت پیاز زعفران در کوتاه ترین زمان

آنچه در این مقاله می خوانید...

کاشت پیاز زعفران در مزارع و همچنین در گلدان و در گلخانه به چه صورتی می باشد؟نحوه ی کاشت پیاز زعفران در مزارع و در گلدان به چه صورتی می باشد؟نحوه آبیاری پیاز زعفران باید به چه صورتی باشد؟خاک زمین زعفران باید به چه صورتی آماده کنیم؟آزمایش آب و خاکتهیه زمین زعفران روش تکثیر پیاز زعفران به چه صورتی می باشد؟آموزش کاشت پیاز زعفران در زمین و گلدان در چند دقیقه:

کاشت زعفران به چه شکلی انجام دهیم؟ کاشت زعفران و نحوه کاشت پیاز زعفران به چه شکلی است؟ چگونه در مقادیر زیاد کاشت پیاز زعفران را انجام دهیم؟ کاشت زعفران در منزل و یا در گلخانه به چه شکلی می باشد؟ آیا می توان کاشت زعفران در گلدان هم انجام داد؟ شرایط کاشت پیاز زعفران در گلدان و گلخانه باید به چه شکلی باشد؟

کاشت پیاز زعفران در مزارع و همچنین در گلدان و در گلخانه به چه صورتی می باشد؟

فصل کاشت پیاز زعفران و جابجای پیاز از اواسط اردیبهشت ماه شروع و تا پایان آبان ماه ادامه می یابد که با توجه به آب و هوای هر منطقه متفاوت می باشد. در مناطقی که آب و هوای سردتری دارند باید زودتر نسبت به آب و هوای گرم تر اقدام نمایند، قابل ذکر است هر چه زمان کاشت پیاز زعفران در سال اول زودتر انجام پذیرد، مقدار گل و زعفران بیشتری برداشت خواهید کرد.

این شرایط را شما باید در کاشت پیاز زعفران در مزارع بزرگ و همچنین در گلخانه و گلدان هم رعایت کنید. پیاز زعفران نیاز به آب زیادی ندارد و شما حتما باید به این نکته توجه خاصی داشته باشید.

نحوه ی کاشت پیاز زعفران در مزارع و در گلدان به چه صورتی می باشد؟

قبل از اینکه ما مراحل کاشت پیاز زعفران را توضیح دهیم شما باید بدانید که کاشت پیاز زعفران به چند شکل انجام می شود. بیشتر این مراحل را برای نحوه کاشت پیاز زعفران در مزارع توضیح داده ایم چون در گلدان شرایط خاص و ویژه ای ندارد ولی خواندن مراحل کاشت را به شما توصیه می کنیم.

  • کاشت سنتی با بیل

ابتدا زمین مورد نظر را تسطیح کرده و شخم میزنیم ، کود گاوی پوسیده (به ازای هر متر مربع 3 کیلو ) در زمین پخش میکنیم ، بعد در هر 20 سانتی متر یک چاله به عمق 15 یا 20 سانتی متر ایجاد کرده و 5تا6 عدد پیاز رو به بالا قرار داده و روی آن را با خاک میپوشانیم( میتونید شیار ایجاد کنید) و پیاز بعد در فاصله ی 20 سانتی متری بعدی همین کار را تکرار میکنیم در واقع فاصله پیازها 20در 20 میباشد که ما آن را سه 20 می نامیم یعنی 20 طول،20 عرض و 20 عمق چاله میباشد و بعد زمین کاشته شده رو ماله میکشیم تا تسطیح شود ، بعد کرت بندی میکنیم تا زمین آماده آبیاری شود.

نحوه آبیاری پیاز زعفران باید به چه صورتی باشد؟

دقت فرمایید افرادی که در فصلهای اردیبهشت ، خرداد ، تیر، مرداد ، شهریور و مهرماه اقدام به کاشت می نمایند بعد از کاشت نیازی به آبیاری نمیباشد و حتما توجه فرمایید که آبیاری در این ماه های ذکر شده موجب خرابی و فساد پیاز می شود و اولین آبیاری در پایان مهر ماه و اوایل آبان ماه صورت می گیرد و این آبیاری جزء آبیاری های مهم میباشد ، این آبیاری باید خیلی عمیق انجام گیرد تا آب به عمق 20 سانتی متری خاک نفوذ کند ، و بعد از 3 تا 5 روز اقدام به سله شکنی نمایید . تا گلها راحتر از خاک بیرون بیایند.

خاک زمین زعفران باید به چه صورتی آماده کنیم؟

خاک مناسب پرورش زعفران از آنجایی که پیاز زعفران مدت نسبتا زیادی (10-7سال) در زمین می‌ ماند. خاک زمین باید سبک یا ترکیبی از شن و رس باشد که پیاز بتواند در این مدت علاوه بر تامین مواد غذایی ، در مقابل شرایط خاص منطقه‌ای نیز مقاومت نماید. بنابراین جهت رشد و نمو مناسب گیاه و تولید محصول مرغوب و مطلوب زمینهای حاصلخیز و زهکشی شده بدون درخت با خاک (لومی ، لیمونی ، رسی و شنی) و آهک دار که ph آن بین 8 – 7 باشد بر زمینهای شورفقیر و مرطوب ، اسیدی ترجیح داد.

زعفران در زمینهایی که دارای قلوه سنگ یا علفهای هرز یا مواد آلی پوسیده نشده باشد محصول خوبی نمی‌دهد.

مقدار و نوع کود این گیاه به مواد غذایی فراوانی احتیاج دارد. از دادن کود تازه حیوانی بایستی خودداری شود و فقط کود گاوی پوسیده استفاده کنید. به طور کلی در هر هکتار زعفران کاری نیاز به 50 ـ 30 تن کود حیوانی پوسیده (گاوی)به همراه 200 کیلوگرم کود شیمیایی مثل فسفر و پتاس به زمین داده می شود. مصرف 30 ـ 50 تن کود گاوی پوسیده برای هر سه سال یک بار می تواند بهترین پیشنهاد برای کشاورز زعفران کار به حساب آید.

آزمایش آب و خاک

آزمایش آب و خاک به دلیل اینکه کشت زعفران پرهزینه می باشد و بعد از کشت، نزدیک به ده سال بر روی این مزرعه برنامه ریزی می شود بهتر است کشت زعفران اصولی باشد تا بتوان محصول خوبی در طی چند سال از مزرعه برداشت نمود. بهترین روش برای اینکه از مناسب بودن زمین برای کشت زعفران اطمینان حاصل کنیم آزمایش آب و خاک می باشد. با دادن هزینه کمی می توان از هدر رفتن منابع مالی کشاورز جلوگیری کرد. طی این آزمایش از کمبود و بیش بود مواد غذایی مورد نیاز مزرعه اطلاع خواهیم یافت.

تهیه زمین زعفران

در تهیه زمین به منظور کاشت زعفران لازم است توجه و دقت خاصی معمول شود ابتدا در فرصتهای مناسب در پائیز یا زمستان زمین مورد نظر را شخم عمیق می‌زنند درصورتی که شرایط مناسب نبوده یا دسترسی به تراکتور مقدور نباشد می‌توان شخم را در پایان بهار یا اوایل تیرماه نیز انجام داد. در زراعت مکانیزه زعفران زمین را در پاییز سال قبل از کشت با گاو آهن شخم عمیق می‌زنند در بهار پس از قطع بارانهای بهاری خاک را با انجام شخم متوسط ضمن سله شکنی از وجود علفهای هرز پاک می‌کنند در مرداد یا شهریور پس از پخش کود حیوانی و کود شیمیایی زمین را برای کشت آماده می‌کنند.

 روش تکثیر پیاز زعفران به چه صورتی می باشد؟

روش تکثیر پیاز زعفران از طریق ایجاد پیازچه هایی که از پیاز مادر تولید می شود صورت می گردد. پیاز زعفران در ماههای تابستان به صورت غیر فعال و راکد در زمین باقی می ماند و رشد دوباره جود را در حدود پایان تابستان شروع می نماید، بطور متوسط در شرایط ایده‌آل در یک دوره 10 ساله تولید پیاز 8 برابر خواهد بود،گاها تا 15 برابر هم مشاهده شده .

در این مرحله رعایت نکات ذیل الزامی است:

  1.  زعفران در مناطقی که دارای زمستان های ملایم و تابستان های گرم و خشک باشند کشت می شوند.
  2.  اراضی آفتابگیر که در معرض وزش بادهای سرد نباشد مناسب کشت زعفران است.
  3.  کشت در زمین های حاصلخیز و زهکشی شده و با ph بین 7 تا 8 انجام شود.
  4.  عملیات شخم و تهیه بستر در زمان مناسب انجام گیرد.
  5.  از کودهای دامی پوسیده به اندازه کافی استفاده گردد.
  6.  از پیازهای سالم و درشت جهت کشت استفاده شود.
  7.  باید قبل از کاشت پیازها را با قارچکش های مجاز ضد عفونی نمود.
  8.  عمق و فاصله کاشت را با توجه به منطقه مورد کشت رعایت کرد.

آموزش کاشت پیاز زعفران در زمین و گلدان در چند دقیقه:

ابتدا خاک و اب نباید شور باشد.

خاک باید رسی شنی باشد.

برای کشت دو راه دارید:

  1. یا اول زمین را اب بدید و بعد زمین رو شخم بزنید و بعد بکارید.
  2. یا اینکه بدون اب دادن اول زمین رو شخم بزنید و کشت پیاز را انجام بدید و بعد ابیاری کنید.
    فرقی ندارد که کدام یک را انجام بدهید.

ابتدا خاک رو با کود حیوانی یا کودهای دیگه مخلوط کنید و کود باید نرم باشد. در صورتی که کود حیوانی درشت استفاده کنید با قرار گرفتن کنار پیاز باعث خراب شدن پیاز خواهد شد. چون کود حیوانی، گرمایی که تولید میکند باعث سوزاندن پیاز زعفران میشود.

بعد از مخلوط کردن کود با خاک، می توانید اب بدهید و بکارید یا اول بکارید و بعد آب بدهید.

گودی هایی که با بیل در زمین یا در گلدان درست میکنید:

باید 10 تا 20 سانت عمق داشته باشند و در هر گودی به صورت دلبخواهی پیاز قرار میدهید. (مثلا 4 تا 6 عدد قرار میدهیم)؛ و روی پیازها رو خاک میریزید.

فاصله هر گودی با گودی بعدی 10 تا 15 سانت از چهار جهت فاصله داشته باشد؛ یعنی از چپ و راست و بالا و پایین 10 تا 15 سانتی متر فاصله رعایت شود. حالت چشمی هم اندازه بگیرید خوبه.

و این روال رو تا اخر میبرید تا پیازها تمام شود.

و از مهرماه تا برج 2 سال بعدی هر ماه یک بار اب بدید.

و از اردیبهشت ماه تا مهرماه نباید به هیچ عنوان زمین آبیاری شود.

لیست قیمت روز زعفران 04 اردیبهشت 1403

نام محصولقیمت عمده کیلویی
زعفران سوپر نگین درجه یک113 میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
زعفران سوپر نگین درجه دو111 میلیون تومان
زعفران نگین درجه یک110 میلیون تومان
زعفران نگین درجه دو109 میلیون تومان
زعفران سرگل درجه یک107 میلیون تومان
زعفران پوشالی درجه یک۱۰۵ میلیون تومان
زعفران پوشال معمولی۱۰۱ میلیون تومان
زعفران شکسته درجه یک۸۵ میلیون تومان
زعفران دخترپیچ درجه یک۷۹ میلیون تومان
زعفران سفیدی درجه یک۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
پرچم زرد زعفران درجه یک۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
مدیر فروش زعفران قائنات

مصطفی قربانی

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره روی دکمه‌های زیر کلیک کنید.

فرم مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *