روش تشخیص زعفران اصلی از تقلبی در ایران
چگونگی روش تشخیص زعفران اصلی از تقلبی در ایران را با هم مرور می کنیم. ارزش بالای زعفران باعث شده افراد سودجو در پی استفاده از تقلبات بسیار در این محصول گردند.
از جمله این تقلبات زعفران کم فروشی از طریق مرطوب کردن زعفران افزودن ناخالصی به زعفران و… میباشد.
مهمترین تقلب در زعفران رنگ کردن موادی چون جوانه گندم و ذرت و گوشت گاو و… بوده که قابل شناسایی بوده و با روش های تقلب شناسی زعفران تشخیص داده میشود. متاسفانه بعضی از شرکتها به اسم فرآوری و به منظور ارتقاء کیفیت ظاهری زعفران، از این روش استفاده می کنند.
افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به شکر ،نمک ، نوشابه ، چربی، عسل و… حرفهایترین روش تقلب در فروش زعفران است و رنگ کردن قسمتهای سفید این گیاه با رنگ طبیعی زعفران محترمانهترین شیوه در تقلب طلای سرخ است که برای مصرفکنندگان به راحتی قابل تشخیص نیست. یکی دیگر از تقلبات زعفران اعمال کم فروشی در وزن زعفران بدلیل ارزش وزنی بالای زعفران است.
زعفران بهویژه بهصورت پودر، با تقلبهای بیشتری میتواند همراه باشد. گاهی برای اضافه شدن وزن به آن روغن یا آبنبات و عسل، پاش (اسپری) میکنند!
بهترین نوع زعفران که به آن دختر پیچ میگویند، صد درصد طبیعی است و سر ریشه دستنخورده است، مانند رشتهای نخ قرمز است که پایین آن سفید و نیمه بالای آن قرمز است.
۲ روش شناسایی زعفران تقلبی
روش اول:
اگر به چند میلیگرم پودر زعفران، دو یا سه قطره اسیدسولفوریک غلیظ در یک شیشه اضافه نماییم، در این صورت زعفران آغاز به رنگ قرمز مایل به قهوهای و پس از مدت کمی، به رنگ قرمز مایل به بنفش مبدل میشود.
روش دوم:
اگر چند میلی گرم پودر زعفران را در یک شیشه قرار داده و به آنیک قطره اسید فسفومولیبدیک یا اسیدسولفوریک اضافه کرده، کمی آن را بساییم و پس از آن، مخلوط را زیر میکروسکوپ با بزرگنمایی ۱۰۰ برابر قرار دهیم. پس از بیشینه یک دقیقه، تکههای پودر به رنگ آبی مبدل گشته و دور تکهها هالهای از رنگ آبی احاطه میشود.
رنگ مصنوعی، تقلبی خطرناک در زعفران
یکی دیگر از راه های تقلب در زعفران استفاده از رنگ مصنوعی است؛ اگر رنگهای مصنوعی در زعفران به کار رفته باشد در آزمایشگاه قابل تشخیص است چرا که پایین بودن قدرت رنگ دهی آن نشان دهنده این تقلب خواهد بود.
این رنگهای مصنوعی برای سلامتی انسان بسیار خطرناک است و در واقع گلرنگهایی که از مکه به عنوان زعفران و غالبا به شکل پودر به کشور وارد میشود از همین رنگهای خطرناک مصنوعی است.
اما مهمترین روش استفاده از سفیدی زعفران(ریشه زعفران) و رنگ کردن آن با خود زعفران است که در آزمایشات نیز مشخص نمیگردد و در قیمت نیز تاثیر بسزایی دارد و فقط از طریق خرید از شرکت ها یا اشخاص معتبر باید از این سواستفاده جلوگیری نمود.
ظاهر زعفران باید چگونه باشد؟
شکل ظاهری زعفران یکی از راه های شناسایی ، خالص بودن آن است ظاهر این محصول شبیه میخک است؛ به گونهای که پایین گیاه میلهای و انتهای آن دندانهدار، پهن و قیچی شکل است. همچنین رنگ زعفران باید قرمز تند باشد نه روشن و شکل کلاله های آن نیز نباید براق باشد.
سالانه حدود ۳۰۰ تن زعفران در جهان تولید میشود که ایران با تولید بیش از ۲۵۰ تن نخستین تولیدکننده این محصول است و بیش از ۹۰ درصد زعفران جهان را تامین می کند.
راههای تشخیص اصالت زعفران
ابتدایی ترین روش تشخیص زعفران اصیل، بررسی وضعیت ظاهری آن است. انواع زعفران باید دارای رنگ یکنواخت بوده و نباید در اثر رطوبت زیاد و یا خشک کردن نامناسب به هم چسبیده باشند.
کلاله ها، میخی شکل بوده و نباید براق باشند.
یکی دیگر از راههای تشخیص زعفران مزه کردن آن است که باید دارای طعم تلخ باشد ولی اگر طعم آن شیرین یا شور باشد یعنی به آن نوعی نمک یا شکر اضافه کرده اند که منشاء قلیایی دارند.
(زعفران عطر و بوی مخصوص به خود را دارد. کمی تلخ مزه و تند و عاری از هر گونه طعم و بوی خارجی)
– اگر تارهای زعفران را بین کاغذ صافی یا روزنامه گذاشته و فشار دهیم نباید لکه چربی باقی بماند.
جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید: | |
آقای قربانی | |
شماره موبایل: 09159641840 | |
شماره موبایل: 09156643790 | |
واتس آپ: 09159641840 | |
واتس آپ: 09156643790 | |
تلگرام: ورود به کانال تلگرام |