خواص ضد سرطانی کلاله گیاه زعفران (کروکوس ساتیووس)
امروزه یکی از مهمترین علل شایع مرگ در سطح جهان بیماری سرطان بوده که شیوع و میزان مرگ و میر آن در ایران، قابل توجه می باشد.
از طرف دیگر، با توجه به بومی بودن گیاه زعفران در منطقه خراسان جنوبی، در مطالعه حاضر خواص ضد توموری کلاله زعفران و برخی از مکانیسم های عمل آن در مدل های مختلف ماکرومولکولی، سلولی و حیوانی مرور شده است.
در طب سنتی از کلاله زعفران به عنوان ترکیب دارویی در درمان بسیاری از بیماریها مانند دیابت، فشارخون و سرطان یاد شده است، نتایج تحقیقات طب جدید نیز نشان داده اند که میتوان از کلاله زعفران و متابولیت های ثانویه آن در تولید داروهای مکمل مرتبط با درمان انواع سرطان های انسانی استفاده کرد.
کلاله زعفران به شکل اختصاصی رشد و تکثیر سلول های سرطانی را مهار کرده درحالی که بر رشد سلول های نرمال بی تأثیر بوده، همچنین منجر به کاهش عوارض جانبی درمان های رایج می شود.
متابولیت های اصلی کلاله زعفران شامل مونوترپن آلدهیدها و کاروتنوئیدها میباشند که در این میان کاروتنوئیدهای کلاله مانند کروسین و کروستین دارای اثرات ضد اکسیدانی، ضد سرطانی و ضد جهشزایی بیشتری در مقایسه با سایر ترکیبات میباشند.
مطالعه حاضر پیشنهاد میکند که داروهای ضد تومور مشتق از کلاله زعفران می توانند به عنوان درمانهای مکمل، ایمن و امیدبخش برای انواع سرطانها در آینده نزدیک به کاربرده شوند.
مهار سرطان با کلاله زعفران
امروزه یک راهکار امیدوارکننده برای مهار سرطان، شیمی پیشگیری میباشد که به مصرف مواد غذایی یا دارویی که از بروز یا پیشرفت سرطان جلوگیری کرده، اشاره میکند.
عوامل آنتی اکسیدانی مانند ویتامین ها ، سلنیوم و عصاره برخی گیاهان ، به عنوان منابع اصلی تولید و توسعه داروهای شیمی پیشگیری در سرطان، مطرح شده اند.
از طرف دیگر، به دلیل افزایش مقاومت سلول های سرطانی به درمان های رایج، کشف و شناسایی عوامل ضدسرطانی گیاهی جدید مورد توجه قرار گرفته است.
یکی از گیاهان بومی خراسان جنوبی زعفران (کروکوس ساتیووس) می باشد. که از زمان های گذشته، کلاله خشک آن به عنوان یک ماده دارویی، ادویه، رنگ خوراکی و طعم دهنده استفاده می شده است.
این گیاه دارای اثرات درمانی متنوعی از جمله ضد افسردگی، ضد تشنج، اثرات ضد آسمی، ضد دیابت، ضدالتهاب، ضد اکسیدانت و ضد سرطان می باشد.
در کلاله خشک زعفران، بیش از ۱۵۰ ترکیب مختلف از جمله قندها، مواد معدنی، چربیها، ویتامینها و متابولیتهای ثانویه شامل ترپنها، فلاونوئیدها، آنتوسیانین و کاروتنوئیدها شناسایی شده است.
متابولیتهای ثانویه زعفران به دو دسته اصلی تقسیم می شوند، دسته اول کاروتنوئیدها مانند آلفا و بتاکاروتن، لیکوپن، زاگزانتین، کروستین و کروسینها و دسته دوم مونوترپن آلدئیدها مثل پیکروکروسین و سافرانال می باشند .
منبع غنی رنگ قرمز زعفران و یکی از محدود کاروتنوئیدهای محلول در آب موجود در طبیعت، کروسین مسئول عطر و بوی زعفران، سافرانال و طعم تلخ آن ناشی از پیکروکروسین میباشد.
یکی از خواص دارویی مهم کلاله های زعفران، اثرات ضد سرطانی آن است. اولین گزارش از خواص ضد سرطانی این گیاه توسط گاینر و همکارانش در سال ۱۹۷۶ میلادی ارائه شد از آن زمان تاکنون مطالعات زیادی مبنی بر اثرات آنتی توموری آن روی سرطانهای مختلف دهانه رحم، کبد، ریه، کلون، پوست، پانکراس، مثانه و پستان در محیط آزمایشگاهی یا در موجود زنده انجام شده است.
این مطالعه اثرات ضد سرطانی کلاله زعفران و متابولیتهای اصلی آن را در سه سطح ماکروملکولی، سلولی و حیوانی مرور می نماید.
خواص ضد سرطانی کلاله گیاه زعفران (کروکوس ساتیووس)
جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید: | |
آقای قربانی | |
شماره موبایل: 09159641840 | |
شماره موبایل: 09156643790 | |
واتس آپ: 09159641840 | |
واتس آپ: 09156643790 | |
تلگرام: ورود به کانال تلگرام |