روش های خشک کردن زعفران در کشورهای دیگر

روش های خشک کردن زعفران در کشورهای دیگر

در کشورها و مناطق مختلف، زعفران به روش های متفاوتی خشک می شود. در اینجا روش های خشک کردن زعفران در کشورهای دیگر را بازگو میکنیم:

اسپانیا: در اسپانیا از الک هایی با قطر ۳۰ سانتیمتر و دارای توری ابریشمی استفاده می کنند.

کلاله های تازه زعفران را در لایه ای به ضخامت ۳-۲ سانتیمتر روی توری قرار داده و سپس الک را به فاصله مناسب از منبع حرارتی قرار می دهند. با ردیف نمودن چندین الک بر روی هم و تغییر در موقعیت آنها محصول بطوردقیق و یکنواخت خشک می شود.

با توجه به حفظ مناسب تر کیفیت زعفران و کوتاه شدن زمان خشک کردن در ایران نیز این شیوه در حال جایگزینی با روش سنتی می باشد.

استفاده از آون الکتریکی با دمای قابل تنظیم ۶۰-۵۰ درجه سانتی گراد و سینی های مخصوص با تورهای ابریشمی یکی دیگر از روشهای خشک کردن زعفران می باشد. در این روش زعفران در لایه ای به ضخامت ۲-۱ سانتیمتر برای مدت ۴۰-۳۰ دقیقه در حرارت فوق خشک می شود.

روش های خشک کردن زعفران در کشورهای دیگر

یونان:

در یونان جهت خشکانیدن، ابتدا زعفران تازه بر روی طبقاتی به ابعاد ۵۰*۴۰ سانتیمتر که دارای کف پوشیده از پارچه ابریشمی است به صورت یکنواخت پهن می شود. ضخامت لایه زعفران ۵-۴ میلی متر می باشد.

سپس این طبقات به صورت قفسه هایی به فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر از یکدیگر بر روی پایه هایی قرار می گیرند. سپس این قفسه ها داخل اطاق تاریک قابل گرم کردن قرار داده می شوند.

درجه حرارت اطاق قابل کنترل می باشد. در طی چند ساعت اول خشکانیدن، درجه حرارت در حدود ۲۰ درجه سانتیگراد نگهداری شده و پس از آن به ۳۰ تا ۳۵ درجه سانتیگراد افزایش می یابد. هنگامی که رطوبت محصول به ۱۰ تا ۱۱% می رسد عملیات خشکانیدن خاتمه می یابد. زمان خشکانیدن در این شیوه حدود ۱۲ ساعت است.

مراکش:

در مراکش زعفران بلافاصله پس از جداسازی از گل خشک می شود. به این صورت که کلاله ها را به صورت لایه نازکی بر روی پارچه پهن کرده و در آفتاب و یا سایه خشک می کنند. مدت زمان خشکانیدن زعفران در آفتاب حدود ۲ ساعت و در سایه بین ۷ تا ۱۰ روز به طول می انجامد.

ایتالیا:

در ایتالیا پس از جداکردن کلاله از محل انشعاب سه شاخه متصل به خامه، زعفران بر روی الک با توری پارچه ای قرار گرفته و توسط پایه ای به فاصله ۲۰ سانتیمتر بر روی منبع حرارتی حاصل از ذغال چوب قرار می گیرد تا خشک شود.

مدت خشکانیدن ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به طول می انجامد عقیده بر این است که زعفرانهای خشک شده با این شیوه نسبت به نمونه های خشک شده با آون الکتریکی داری رنگ قرمز روش تر بوده و از طعم و عطر بهتری برخوردار است.

از هر ۵۰۰ گرم کلاله تازه ، ۱۰۰ گرم زعفران خشک با رطوبت ۲ تا ۵ % بدست می آید.

کلاله های خشک شده با آسیاب های الکتریکی که جهت تولید پودر قهوه به کار می رود، تبدیل به پودر می شوند. پودر تولید شده به علت خاصیت جاذب الرطوبه بودن در شیشه های در بسته قرار گرفته و در محل خشک نگهداری می شود.

هندوستان:

در هندوستان زعفران به دو شیوه خشک می شود. در شیوه اول، کلاله به همراه خامه را پس از جداکردن از دیگر اجزای گل در معرض نور مستقیم آفتاب قرار می دهند تا رطوبت آن به حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد کاهش یابد. زمان خشکانیدن بر حسب درجه حرارت هوا، بین ۳ تا ۵ روز طول می کشد.

در روش دوم، در طی زمان برداشت گل که فرصت لازم برای جداسازی کلاله وجود ندارد، گلها به صورت کامل در معرض نور خورشید خشک شده و سپس در فرصت های مناسب کلاله ها بوسیله دست از گل خشک شده جدا می شود.

نتیجه گیری:

با توجه به اهمیت مرحله خشکاندن زعفران در کیفیت نهایی محصول، این مرحله پراهمیت ترین جزء روند تولید زعفران می باشد.

به همین دلیل رعایت نکات زیر در کاربرد روش مناسب برای تولید محصول نهایی ضروری می باشد:

۱- کاربرد روش مناسب با توجه به شرایط هر منطقه و تولیدکنندگان متقاضی

۲- مدت زمان جداسازی تا مرحله خشکانیدن کمتر از ۲۴ ساعت باشد.

۳- حرارت دهی یکنواخت و غیرمستقیم باشد.

۴- رطوبت نهایی محصول کمتر از ۱۰ % باشد.

۵- بهداشتی بودن روش

۶- میزان استهلاک پایین

۷- پایداری قدرت رنگی و عطر و طعم محصول نهایی

با مطالعه روش های ذکر شده و با توجه بر شرایط کلی حاکم به بخش تولید زعفران مانند کوچک بودن اکثر باغات زعفران به واسطه وجود نظام خرده مالکی، عدم دارا بودن بنیه مالی مناسب اکثر تولیدکنندگان و …. و همچنین مزایا و معایب هر روش، در حال حاضر امکان کاربرد روش تستینگ (الک و هیتر) بعنوان روش معمول و همچنین دستگاههای خشک کن طبقاتی (صنعتی) به عنوان روش برتر در میان تولیدکنندگان وجود دارد.

جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
آقای قربانی
شماره تلفن زعفران قائنات شماره موبایل: 09159641840
شماره زعفران قائنات شماره موبایل: 09156643790
واتس آپ زعفران قائنات واتس آپ: 09159641840
واتس آپ زعفران قائنات واتس آپ: 09156643790
کانال تلگرام زعفران قائنات تلگرام: ورود به کانال تلگرام

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما در ایمیل خود مطلع شوید، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

[mailpoet_form id="1"]

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند

۳۶۴

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.