خرید پیاز زعفران مرغوب برای کشت

خرید پیاز زعفران مرغوب برای کشت

کشاورزان در صورتی که بتوانند با خرید پیاز زعفران مرغوب برای کشت زمین زعفران خود از پیازچه مرغوب استفاده کنند مزایا و فواید زیادی را در برخواهد داشت. در ضمن نگهداری پیاز زعفران جزء مهم ترین مراحل کاشت پیاز محسوب می شود.

تکثیر زعفران از طریق پیاز (بُنه) صورت می گیرد. انتخاب پیاز زعفران مرغوب برای کشت زعفران از اهمیت بالایی برخوردار است. پیازهایی که برای کاشت انتخاب می شوند بایستی دارای وزن ۸ گرم و دارای جوانه انتهایی سالم و بدون پوسیدگی باشند، هر چه پیاز درشت تر باشد محصول به دست آمده مرغوب تر و عملکرد سالهای ابتدایی کشت بیشتر خواهد بود.

به همین دلیل معمولا پیازها را از مزارع ۳ تا ۴ سال انتخاب می کنند. در هر صورت هنگامی که برگ ها کاملا خشک شدند پیازها را از خاک در می آورند.

تهیه و انتخاب پیاز مرغوب نه تنها باعث افزایش عملکرد در همان سال اول شده، بلکه از طریق بچه زایی بیشتر و تولید پیازهای درشت موجب افزایش محصول سال بعد نیز می شود وزن پیازهای زعفران بین ۱ تا ۲۰ گرم متفاوت است. برای کشت زعفران بهتر است پیازهای بالای ۸ گرم را انتخاب نمود.

در هنگام خرید پیاز نکات زیر را فراموش نکنیم :

  1. پیاز نباید آب کَن باشد و بعد از کندن پیاز از مزرعه مادر، هر چه زودتر کشت شود. و چنانچه بعد از کندن پیاز ، زمین مورد نظر برای کشت آماده نباشد، باید پیازها را در محلی سرد، سایه و دور از رطوبت در ارتفاع حداقل ۲۰ سانتی متری سطح زمین نگهداری نمود.
  2. پیازهای انتخابی باید جوان (منظور از جوان بودن پیاز این است که پیاز انتخابی از زعفران زارهایی با طول عمر بالا انتخاب نشود و حالت تردی داشته باشد.)، عاری از آفت ، امراض و بدون زخم و خراشیدگی باشد و در صورت امکان ضدعفونی شوند.
  3. قبل از کاشت پیاز بهتر است پولک و مقداری از الیاف پیاز از آن جدا شود، تا رشد گیاه راحت تر باشد.
  4. بهترین زمان کشت خردادماه است، ولی چنانچه زمان را از دست دادیم اواخر شهریورماه و مهرماه کشت صورت میگیرد و از کشت در طول تابستان بدلیل گرمای هوا اجتناب شود.
  5. مقدار پیاز جهت کاشت در یک هکتار بسته به ریزی و درشتی آن متفاوت است و در صورتی که پیازها درشت تر از ۸ گرم باشد، حدود ۶ تا ۸ تن در هر هکتار لازم است.
این مقاله را هم از دست ندهید:
فروش پیاز زعفران جهت کاشت در گلدان

 

انتخاب پیاز مناسب برای کشت زعفران , نگهداری پیاز زعفران

نگهداری پیاز زعفران

نگهداری پیاز معمولا به این صورت انجام می شود که پیازهای درشت و سالم را جدا نموده و در انبارهای خشک و دارای تهویه مناسب تا ارتفاع ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر انباشته و تا اواخر تابستان که زمان کاشت است نگهداری می کنند.

برای جلوگیری از هر گونه آلودگی قارچی ، پیازها را با سموم قارچ کش مناسب ضد عفونی می کنند و به هنگام کاشت، غلاف قهوه ای رنگ روی آن را جدا می کنند به طوری که آخرین لایه روی پیاز بماند.

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.