عوامل موثر در قیمت روز زعفران کدامند

عوامل موثر در قیمت روز زعفران کدامند

عوامل موثر در قیمت روز زعفران کدامند؟ آیا می دانید که یک سری عوامل در قیمت زعفران تاثیر دارند و این عوامل باعث می شوند که قیمت روز زعفران تغییر کنند؟ یکسری عوامل طبیعی هستند و یکسری عوامل دستخوش تغییرات بازار که در ادامه می خواهیم درباره عوامل موثر در قیمت روز زعفران با شما صحبت کنیم، با ما همراه باشید.

نوسان در بازار زعفران در بعضی مواقع باعث ضرر و زیان های جبران ناپذیر به بعضی افراد شاغل در تجارت این کالا می باشد. اگرچه پیش بینی قیمت زعفران به دلیل تعدد عوامل موثر در تعیین قیمت آن سخت است، اما شناخت رخدادهایی که بر روی عرضه و تقاضای این محصول تاثیر دارند، می تواند تا حدود زیادی ما را در تشخیص میزان و نوع نوسان (کاهش یا افزایش) قیمت زعفران کمک کند.

عرضه و تقاضا دو عامل اصلی تعیین  قیمت هر کالا می باشند.

عوامل موثر در قیمت زعفران

اکنون به بحث درباره عوامل موثر در میزان عرضه و تقاضای کالای قیمتی زعفران می پردازیم:

۱- کمبود نزولات جوی (خشکسالی)

از آنجا که پیاز زعفران در مراحلی از دوران رشد گیاه از بین می رود، تغذیه از برگ در جذب مواد غذایی موثر است. ضمن آنکه بارندگی ها در تامین نیاز آبی گیاه نیز تاثیر دارد.

خشکسالی و خصوصا خشکسالی های پیاپی موجب تضعیف پیاز زعفران و در نتیجه تولید کمتر زعفران می شود. از این رو کاهش بارندگی می تواند باعث کاهش تولید و در نتیجه افزایش قیمت شود.با افزایش تعداد آبیاری می توان به تقویت گیاه کمک کرد.

این مقاله را هم از دست ندهید:
خواص دمنوش زعفرانی

دلیل افزایش قیمت زعفران

۲- گرمای زیاد تابستان

در سال هایی که هوای تابستان ، بی سابقه گرم می شود، گرمای هوا خصوصا در زمین هایی که عمق کاشت ( عمق مناسب کاشت ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر می باشد.)رعایت نشده است، به پیاز آسیب رسانده و باعث از بین رفتن یا تضعیف آن می شود. در چنین سال هایی نیز تولید نسبت به سال های عادی کمتر است.

۳- سرمازدگی

سرمای بی سابقه و طولانی که معمولا با بارش برف همراه است، مانع از رشد مطلوب گیاه می شود. زعفران که پیاز آن کمی بعد از گل دهی از بین می رود، نمی تواند پیاز قوی تولید کند؛ در نتیجه باعث کاهش تولید می شود.

سرمازدگی زعفران

به عنوان مثال در سال ۱۳۸۶ هـ. ش برف و سرمای بسیار شدید و کم سابقه در کشور اتفاق افتاد. این سرما باعث از بین رفتن و آسیب دیدن بسیاری از گیاهان زراعی و باغی گردید؛ به طوری که در سال ۱۳۸۷  (فصل برداشت زعفران از اوایل مهر ماه تا اواسط آذرماه است، لذا اتفاقات بعدد از برداشت گل زعفران در محصول سال آینده تاثیر گذار است.)

به دلیل کاهش بیش از حد تولید زعفران ، قیمت این محصول به بی سابقه ترین قیمت خود رسید. خسارت ها بیشتر از حد تصور بود. مثلا یک کشاورز که در سال ۱۳۸۶ دوازدده کیلوگرم زعفران خالص از مزرعه خود، جمع آوری کره بود، در سال ۱۳۸۷ کل محصول جمع آوری شده او به ۸۰۰ گرم کاهش یافت. در این سال هر کیلوگرم زعفران اعلا به بیش از ۵ میلیون تومان رسید.

این مقاله را هم از دست ندهید:
خواص ضد سرطانی کلاله زعفران

۴- صادرات

رونق صادرات زعفران ، باعث افزایش قیمت آن می شود. چون بیشتر محصول تولیدد شده در ایران صادر می شود، چنانچه به هر دلیلی این امر با مشکل مواجه شود، کاهش قیمت آن را به دنبال خواهد داشت.

۵- تغییرات آب و هوایی در دوران گلدهی

الف) گرم بودن هوا در فصل برداشت : زعفران برای گلدهی مناسب، نیاز به هوای معتدل روبه سردی یا در اصطلاح شوک سرمایی دارد. هوای گرم در فصل تولید می تواند باعث کاهش تولید محصول شود.

ضمنا با توجه به اینکه هرچه از شروع فصل پاییز می گذرد و به زمستان نزدیک می شود، احتمال ریزش نزولات جوی بیشتر است؛ لذا دیر سرد شدن هوا باعث تعویق زمان گلدهی و افزایش احتمال خسارت های بارندگی و سرمازدگی می شود که در ادامه به آن می پردازیم.

ب) بارندگی:

چنانچه در فصل برداشت زعفران « بارندگی » صورت بگیرد به صورت های زیر می تواند به محصول زعفران آسیب برساند:

۱- اگر بارش باران نزدیک فصل تولید باشد، باعث شروع رشد گیاه گردیده و از آنجا که دمای هوا بالاتر از دمای مناسب برای تولید زعفران است، باعث کاهش محصول می شود.

۲- چنانچه در فصل گلدهی بارندگی صورت بگیرد، گِل بودن زمین مانع از ورود کشاورز برای جمع آوری گل می شود؛ یا این که اگر مجبور به ورود در زمین گِلی برای جمع آوری محصول شود، چون «گل زعفران» اولین جزئی از گیاه است که از زمین خارج می شود به چمچمه های زیر خاک آسیب وارد می شود. ضمن آنکه فشرده شدن خاک نیز مانع خروج گیاه از زمین می گردد. همه این موارد باعث کاهش تولید می شود.

این مقاله را هم از دست ندهید:
زعفران و درمان آن بر انواع بیماری ها

ج) سرمازدگی در فصل گلدهی :

چنانچه در فصل جمع آوری گل دمای هوا بیش از حد کاهش یافته و خصوصا با بارش برف همراه باشد، موجب یخ زدن گل های در حال خروج از گیاه می شود. این امر باعث می گردد تا بیشتر گل های بعدی نتوانند از چمچمه خارج شوند و آنهایی هم که بیرون می آیند گل های ضعیفی خواهند بود در نتیجه باعث کاهش تولید می شود.

۶- سطح زیر کشت

روشن است که هرچه سطح زیر کشت بیشتر باشد، میزان تولید بالاتر خواهد بود. در حال حاضر بر خلاف سالهای گذشته که تقریبا تولید زعفران محدود به استانهای خراسان بود، سایر استان ها هم به طور جدی به کشت زعفران روی آورده اند پس برای برآورد میزان دقیق تولید باید تولید همه استانها را در نظر بگیریم.

جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
آقای قربانی
شماره تلفن زعفران قائنات شماره موبایل: 09159641840
شماره زعفران قائنات شماره موبایل: 09156643790
واتس آپ زعفران قائنات واتس آپ: 09159641840
واتس آپ زعفران قائنات واتس آپ: 09156643790
کانال تلگرام زعفران قائنات تلگرام: ورود به کانال تلگرام

مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.