نگهداری از زعفران در برابر عوامل محیطی

نگهداری از زعفران در برابر عوامل محیطی

نگهداری از زعفران در برابر عوامل محیطی
به خاطر داشته باشید زعفران را در محیطی تاریک ، خشک ، خنک و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. به دلیل این که اگر زعفران برای مدت طولانی در مقابل نور قرار داشته باشد به مرور رنگ آن از بین می رود و از کیفیت و مرغوبیت آن کاسته می شود و در موقع استفاده نه رنگ دهی و نه طعم جالبی خواهد داشت. بهترین ظرف نگهداری از زعفران در درجه اول ظرف‌های فلزی و بعد ظرف‌ های شیشه‌ای رنگی هستند.

اگر زعفران در معرض هوای آزاد قرار گیرد، ضمن اینکه از عطر و بوی آن کاسته می شود ممکن است آلودگی های محیطی به آن سرایت کند. محل نگهداری زعفران باید دور از دسترس حشرات و جوندگان باشد.

زعفران باید در مکانی دور از مواد شوینده و شیمیایی، خصوصا مواد معطر نظیر عطرها و ادکلن ها نگهداری شود. در کل زعفران باید در شرایطی نگهداری شود که از هر گونه عطر، طعم و رنگ خارجی (خطرناک یا بدون خطر ، مطبوع یا غیر مطبوع ) محفوظ بماند.
ضمنا باید توجه داشته باشیم، زعفران را به گونه ای نگهداری کنیم تا از خرد شدن آن در هنگام نگهداری یا حمل و نقل جلوگیری شود؛ زیرا خرد شدن زعفران باعث کاهش ارزش اقتصادی آن می شود. ظرف‌ های پلاستیکی برای نگهداری مناسب نیستند زیرا در مدت کوتاهی از اسانس و مرغوبیت زعفران کم می‌شود. بهتر است هنگام مصرف آن را پودر کنید.اگر زعفران به صورت پودر مصرف شود،رنگ دهی و طعم بی نظیر آن بیشتر ظاهر شود.

این مقاله را هم از دست ندهید:
بیماری زوال زعفران

برای بهتر پودر شدن زعفران نیز بهتر است آن را با هاون‌های کوچک که از مرمر ساخته شده‌اند به صورت گَرد درآورید بعد برای استفاده در غذاها ، چاشنی های غذایی، چای زعفران و …  استفاده نمود.

پس از خشک کردن و سرد نمودن، زعفران را داخل ظروف مناسب قرار می دهند. زعفران ممکن است در ظروف شیشه ای، پاکتهای پلی اتیلنی (L.D)، قوطی های پلی اتیلنی (H.D) و یا پاکتهای آلومینیومی لایه دار بسته بندی شود. زعفران باید پس از بسته بندی برای جلوگیری از فشرده شدن داخل کارتن قرار گیرد و هنگام ترابری در جعبه های چوبی یا فلزی گذاشته شود.

زعفران را نباید در مقابل نور خورشید قرار دهید چون باعث میشود که رنگ و بوی آن از بین برود و رو به سفیدی برود و هم اینکه نباید آن را در مکانی که رطوبت دارد قرار داد. نگهداری زعفران مهم است چرا که در صورت نگه‌داری نامناسب، به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزه‌ی آن کاسته می‌شود و مرغوبیت آن از دست می‌رود.

زعفران بویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشه‌ای نگهداری شود. زیرا با توجه به این که اسانس (مواد معطر) زعفران قابل تبخیر شدن است در صورت نگه داری نامناسب، به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزهٔ آن کاسته می‌شود و مرغوبیت آن از دست می‌رود.

بسته بندی و نگهداری زعفران

  • بسته بندی و نگهداری زعفران باید با اصول و بطور صحیح انجام شد تا عطر و رنگ و طعم آن کاملا حفظ شود.
  • از قرار دادن زعفران ها در معرض نور و رطوبت خودداری شود.
  • از قرار دادن زعفران ها در محیط گرم خودداری شود.
  • زعفران را باید در داخل شیشه های درب دار و جعبه های چوبی درب دار و دور از حرارت و نور و رطوبت نگهداری کرد.
  • از باز گذاشتن درب ظروف نگهداری زعفران خودداری شود تا مانع از بین رفتن عطر زعفران گردد.
این مقاله را هم از دست ندهید:
تهیه چای زعفرانی و دمنوش زعفرانی
جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
آقای قربانی
شماره تلفن زعفران قائنات شماره موبایل: 09159641840
شماره زعفران قائنات شماره موبایل: 09156643790
واتس آپ زعفران قائنات واتس آپ: 09159641840
واتس آپ زعفران قائنات واتس آپ: 09156643790
کانال تلگرام زعفران قائنات تلگرام: ورود به کانال تلگرام

دسته بندی ها: اخبار
مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.