بیماری زوال زعفران

بیماری زوال زعفران

بیمارى زوال زعفران Rhizoctonia Violaceae-Tul
این بیمارى در اثر پیدایش قارچ ریزوکتونیا ویولاسه در پیاز به‌ وجود مى‌آید. این قارچ به‌ سطح پیاز حمله کرده بر روى آن لکه‌ هاى ارزنى شکل سرخ رنگ ایجاد و به‌ تدریج به داخل بنه نفوذ مى‌ کند.

نفوذ این قارچ به داخل پیاز موجب برآمدگى‌ هائى در سطح آن و پوسیدن و خشک شدن برگ‌ ها مى‌ گردد. این قارچ محصولات دیگرى چون سیب‌ زمینی ، چغندر قند و یونجه را نیز مورد حمله قرار مى‌ دهد. کشاورزان با این بیمارى به‌ روش زیر مبارزه مى‌ کنند.

  • نکاشتن بنه زعفران پس از گیاهان هم میزبان
  • جمع‌ آورى و سوزاندن پیازهاى آلوده
  • ضد عفونى کردن زمین با سولفور دو کربن به‌ مقدار ۲۵۰ کیلو گرم در هکتار
  • نکاشتن بنه زعفران در زمین‌ هاى آلوده براى مدت ۶ تا ۸ سال
  • بیمارى سیاهک زعفران – Tacon

عامل این بیمارى قارچ به نام فوماگو-Fumago است. این قارچ بر روى برگ‌هاى زعفران نشو و نما مى‌کند و کم‌کم به‌ پیاز زعفران مى‌رسد.
با این بیمارى به روش زیر مبارزه مى‌شود:

  • جمع‌ آورى و سوزاندن برگ‌ ها و پیاز هاى آلوده
  • بنه‌ ها را پیش از کاشت با سموم جیوه‌ اى از قبیل سرزان، گرانوزان و ترى تیزان در مقابل بیمارى‌ هاى قارچى ضد عفونى مى‌ کنند.

بیمارى ورم بنه -Fausset

این بیماری، تولید ورم‌ هاى شاخى در سطح پیاز مى‌کند، در این وضعیت بنه‌ ها معمولاً کوچک‌ تر از حد طبیعى شده و در ضمن خود بوته نیز کوتاه‌تر از حد طبیعى مى‌ شود.

جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
آقای قربانی
شماره تلفن زعفران قائنات شماره موبایل: 09159641840
شماره زعفران قائنات شماره موبایل: 09156643790
واتس آپ زعفران قائنات واتس آپ: 09159641840
واتس آپ زعفران قائنات واتس آپ: 09156643790
کانال تلگرام زعفران قائنات تلگرام: ورود به کانال تلگرام
این مقاله را هم از دست ندهید:
بسته بندی و نگهداری جزئی زعفران

دسته بندی ها: اخبار
مقاله های مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.