تفاوت انواع زعفران تقلبی و اصلی

آنچه در این مقاله می خوانید...

شناخت زعفران تقلبی از اصلی

به نظر شما چه تفاوت میان زعفران اصلی و تقلبی است؟ آیا راه هایی جهت شناخت انواع زعفران اصلی وجود دارد؟ آیا می توان به حرف فروشنده اعتماد کرد؟

از آنجایی که زعفران کالایی پربها است و همچنین عامه مردم شناخت کمتری از گیاه و مشخصات ظاهری زعفران حقیقی دارند، از گذشته وارد کردن ناخالصی هایی در آن معمول بوده است. به طوری که ابوریحان بیرونی در قرون پنجم از زعفران مغشوش در کشمیر یاد میکند. و می نویسد : «… و عادت ایشان آنست که به گوشت و روغن مغشوش کنند …»

امروز هم سودجویان با توجه به قیمت بالای زعفران ، مواد و ترکیبات مختلف بی ارزش و بعضا مضر را با زعفران مخلوط و به بازار عرضه می کنند. آنانکه با این گیاه سرو کار دارند به سادگی زعفران واقعی را تشخیص می دهند و حتی مقدار ناخالصی را تخمین می زنند. مناسب ترین روش شناخت آن ، چرب شدن انگشتان بر اثر فشردن زعفران در بین آنهاست.

شناخت زعفران تقلبی از اصلی

پیشنهاد ما اینست که زعفران را هیچوقت به صورت پودر یا خرد شده یا اسپری نخرید.زیرا تشخیص دادن درجه کیفی آن درصورت پودری بسیار سخت است مگر با آزمایش زعفران در آزمایشگاهها.

زعفران خرد شده ممکن است همراه با ناخالصی نامطلوب مانند: ریگ و شن،قارچ و کپک،وجود علف و نخ … باشد.

اگر کلاله‌های زعفران بسیار براق باشد باید به آن شک کرد یا در صورت مشاهده این ظاهر غیر طبیعی آن را بین انگشتان دست یا روی کاغذ له کرد تا دید ماده خاصی از آن روی کاغذ نقش می‌بندد و کاغذ و انگشتان دست چرب می‌شود که در این صورت مشخص می‌شود زعفران به چربی خاصی آغشته شده تا وزنش بیشتر شود.

شناخت زعفران تقلبی
شناخت زعفران تقلبی

اگر زعفران در هنگام حل شدن در آب، آب را به سرعت رنگی و قرمز تند کرد مطمئن باشید که از رنگ های شیمیایی غیر مجاز یا مجاز خوراکی استفاده شده است و زعفران شما ناخالص و تقلبی است.

زعفران را می توان از عطر و طعم ویژه ای که دارد نیز شناخت، چرا که مزه زعفران واقعی مطبوع و تلخ است. در آزمایشگاه ها نیز به سهولت می توان زعفران تقلبی را از زعفران حقیقی بازشناخت.

برای تشخیص زعفران اصل،با مزه کردن زعفران باید مزه تلخ آن را احساس کنید.درصورتی که مزه و طعم زعفران تلخ نبود یا مزه ایی نداشت قطعا زعفران تقلبی است.

درصورتی که مزه تلخ زعفران همراه با شیرینی یا چربی یا.. بود مطمئن باشید که زعفران دارای ناخالصی بوده و متقلبین برای افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته نمودن زعفران به چربی و روغن،و یا اضافه نمودن عسل به آن قصد تقلب دارند.

یکی از راه‌های تقلب در زعفران این است که کلاله‌های آن را با نوعی چربی، شکر، نمک یا عسل آغشته می‌کنند و وزن آن را افزایش می‌دهند.

تقلب در زعفران منحصر به مخلوط کردن یک گیاه شبیه زعفران با این محصول نیست بلکه زعفران تقلبی حتی شامل سنگین کردن وزن آن با استفاده از چربی، عسل، نمک و شکر هم می‌شود چراکه این گیاه ارزش بالایی دارد و هر گرم آن بالاتر از 6000 تومان در بازار فروخته می‌شود لذا سودجویان را به سمت خودش می‌کشاند تا با هر چیز که می‌توانند در زعفران غش کنند.

افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به چربی، عسل و… حرفه‌ای‌ترین روش تقلب در فروش زعفران است و رنگ کردن قسمت‌های سفید این گیاه با رنگ طبیعی زعفران محترمانه‌ترین شیوه در تقلب طلای سرخ است که برای مصرف کنندگان به راحتی قابل تشخیص نیست.

لیست قیمت روز زعفران 01 اردیبهشت 1403

نام محصولقیمت عمده کیلویی
زعفران سوپر نگین درجه یک113 میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
زعفران سوپر نگین درجه دو111 میلیون تومان
زعفران نگین درجه یک110 میلیون تومان
زعفران نگین درجه دو109 میلیون تومان
زعفران سرگل درجه یک107 میلیون تومان
زعفران پوشالی درجه یک۱۰۵ میلیون تومان
زعفران پوشال معمولی۱۰۱ میلیون تومان
زعفران شکسته درجه یک۸۵ میلیون تومان
زعفران دخترپیچ درجه یک۷۹ میلیون تومان
زعفران سفیدی درجه یک۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
پرچم زرد زعفران درجه یک۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
مدیر فروش زعفران قائنات

مصطفی قربانی

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره روی دکمه‌های زیر کلیک کنید.

فرم مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *