مشخصات زعفران خوب و اصل چیست؟

به نظر شما مشخصات زعفران خوب و اصل در چیست؟ ایا برای شناخت زعفران خوب راه حل هایی وجود دارد؟ آیا می توان هنگام خرید زعفران اصل را بدون آزمایش فهمید؟

مشخصات زعفران خوب چیست ؟

رنگ ، طعم و عطر زعفران مهم ترین عوامل ارزیابی زعفران به شمار می رود.

1- رنگ زعفران :

رنگ زعفران مربوط به وجود ماده ای به نام « کروسین » است رنگ مطلوب زعفران قرمز و سرخی آن دارای جلای خاصی است. با گذشت مدتی از ابتدای فصل ، به تدریج رنگ زعفرارن تیره تر می شود. رنگ قهوه ای سوخته و بسیار تیره زعفران می تواند نشانه بد خشک کردن یا کهنه بودن آن باشد.

زمانی که زعفران طبیعی را دم کنیم ، در درم کردن آن هر چه قدر هم زعفران آن زیاد باشد ته مایه ای از رنگ زرد دیده می شود و مایع حاصل شفاف و درخشان است. برای دیدن این حالت می توانید یک حبه قند به داخل دم کرده زعفران بزنید و رنگ گفته شده را ملاحظه نمایید.

مشخصات زعفران خوب و اصل چیست؟

2- طعم زعفران :

زعفران دارای طعمی تلخ و در عین حال دلپذیر است. طعم زعفران مربوط به هتروزید تلخ « پیکروکروسین » و «پیکروکروزینوزید » است.

3- عطر و بوی زعفران :

بوی زعفران به علت وجود اسانس بی رنگ « ترپن » دارو ، یک ترکیب اکسیژن دار همراه با « سینئول » می باشد. « سافرانال » عمده ترین ترکیب عطری موجود در روغن های فرَار زعفران است که از « پیکروکروسین » بدست می آید. برخی از گزارشات حاکی از خاصیت ضد باکتریایی « سافرانال » می باشد. علاوه بر سافرانال تاکنون 9 ترکیب دیگر موثر در عطر و بو از زعفران جدا شده است.

این مقاله را هم از دست ندهید:  خواص زعفران چیست؟

زعفران در ابتدای فصل دارای عطری ملایم و دل انگیز ، آمیخته با بوی تازگی است . هر چه از ابتدای فصل تولید فاصله می گیریم ، بوی زعفران تندتر می شود.

در صورت نگهداری بد ( در فضای آزاد یا ظروف نامناسب ) به مرور، زعفران عطر خود را از دست می دهد. در بعضی از زعفران هایی که به روش سنتی خشک شده اند، به علت نگهداری طولانی مدت در فضای باز ، این اتفاق قابل مشاهده است .


خرید زعفران قائنات , قیمت روز زعفران قائنات

مطالب مرتبط

نظرات شما

قالب ووکامرس