تمام مطالب دسته بندی : اخبار
بیماری زوال زعفران

بیماری زوال زعفران

بیمارى زوال زعفران Rhizoctonia Violaceae-Tul این بیمارى در اثر پیدایش قارچ ریزوکتونیا ویولاسه در پیاز به‌ وجود مى‌آید. این قارچ به‌ سطح پیاز حمله کرده بر روى آن لکه‌ هاى ارزنى شکل سرخ رنگ ایجاد و به‌ تدریج به داخل بنه نفوذ مى‌ کند. نفوذ این قارچ به داخل پیاز موجب برآمدگى‌ هائى در سطح آن و پوسیدن و خشک شدن برگ‌ ها مى‌ گردد. این قارچ محصولات دیگرى چون سیب‌ زمینی ، چغندر قند و یونجه را نیز مورد حمله قرار مى‌ دهد. کشاورزان با این بیمارى به‌ روش زیر مبارزه مى‌ کنند. – نکاشتن بنه زعفران پس از گیاهان هم میزبان – جمع‌ آورى و سوزاندن پیازهاى آلوده – ضد عفونى کردن زمین با سولفور دو کربن به‌ […]

چرا باید زعفران را محلول پاشی کرد

چرا باید زعفران را محلول پاشی کرد

چرا باید زعفران را محلول پاشی کرد؟ محلول پاشی زعفران این مرحله در پسته در زمان پرکردن مغز و بعد از برداشت محصول هستش و در زعفران در زمان رشد پیاز دختری ( پیاز جدید )است که تغذیه از طریق ریشه جوابگوی همه نیاز گیاه نیست لذا بخش کوچکی از تغذیه از طریق روزنه های سطح برگ به گیاه میدهیم. زمان محلول پاشی ؟ بهترین زمان در منطقه گرمسیر و سرد سیر خراسان از نیمه اول بهمن تا اواسط اسفند است. و در هوای آرام بدون باد و گرد وخ اک و نه خیلی گرم و نه خیلی سرد باید محلول پاشی کرد. چه نوع کودی محلول پاشی کنیم ؟ ترکیبی از کود های (NpK 12..8..4) ۵ کیلو گرم در […]

افزایش عملکرد و مقابله با خشکسالی زعفران

افزایش عملکرد و مقابله با خشکسالی زعفران

آیا می دانید برای افزایش عملکرد و مقابله با خشکسالی محصول ارزشمند زعفران چه باید کرد؟ افزایش عملکرد و مقابله با خشکسالی زعفران ۱- با توجه به محدودیت آب سطح کشت را توسعه ندهید بلکه عملکرد در واحد سطح را بالا ببرید. ۲- مصرف کودهای شیمیایی را محدود وحتی المقدور ازکود حیوانی استفاده کنید.اگر تهیه کود حیوانی همیشه میسر نیست، یکبار در سال اول در شروع کشت و یکبار در سال سوم از کود حیوانی استفاده کنید و دو سال میانی از ۱۰۰ کیلو گرم کود اوره استفاده کنید.به یاد داشته باشید مصرف بیشتر از ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار کود ازته (مثل اوره) باعث کاهش گل آوری و افزایش بچه زایی می شود. ۳- زمان کاشت را از مرداد و […]

اولین آبیاری در اولین سال کشت پیاز زعفران

اولین آبیاری در اولین سال کشت پیاز زعفران

آیا میدانید که اولین آبیاری پیاز زعفران چه موقعی است؟ آیا می دانید که چگونه باید در اولین سال کشت پیاز زعفران آن را آبیاری کرد؟ چگونه پیاز زعفران را آب دهیم؟ اولین آبیاری در اولین سال کشت پیاز زعفران  زعفران کاران باید در سال اول کشت، در هر تاریخی که کشت پیاز زعفران انجام شد، بعد از کشت نیاز به آبیاری نیست و اولین آبیاری پیاز زعفران مزرعه شما در سال اول ۲۰ شهریور خواهد بود و بعد دومین آبیاری مهر ماه و در سالهای بعد آبیاری در شهریورماه انجام نمی شود. آبیاری تابستانه بسیاری از افرادی که پیاز زعفران را به تازگی کاشته اند سوال می کنند مبنی بر انجام آبیاری تابستانه در ماه مرداد ؟ متاسفانه توصیه […]

زعفران خوب چه زعفرانی است و مشخصات و ویژگی های زعفران خوب چیست

زعفران خوب چه زعفرانی است و مشخصات و ویژگی های زعفران خوب چیست

زعفران خوب چه نوع زعفرانی است و مشخصات و ویژگی های زعفران خوب چیست؟ در این پست شما را با زعفران خوب و مشخصات آن آشنا می کنم. زعفران زراعی با نام عمومی « saffron » و نام علمی « crocus staivus »  گرانبهاترین گیاه زراعی موجود بر روی کره زمین است و جزو معدود گیاهانی است که با واحدهای کوچک مثل گرم و مثقال ، خرید و فروش می شود. ویژگی های زعفران خوب در نوع خودش جالب توجه است ۱- ظهور چمچمه و گل قبل از هر اندام دیگر گیاه ۲- شروع دوره رشد در پاییز و انتهای دوره رشد در بهار ۳- عدم تولید بذر بارور با وجود تولید گل های فراوان مشخصات زعفران خوب زعفران زراعی […]

عوامل موثر در رشد و گلدهی زعفران چیست

عوامل موثر در رشد و گلدهی زعفران چیست

عوامل موثر در رشد و گلدهی زعفران چیست ؟ در چه زمانی گلدهی زعفران شروع می شود ؟ چه زمانی باید پیاز زعفران را کاشت ؟ چگونه باعث افزایش گلدهی زعفران شویم ؟ دوره رشد و افزایش گلدهی زعفران شامل سه مرحله می باشد: رشد رویشی(منظور گلدهی است) رشد زایشی (تولید پیاز زعفران) حالت کمون (دوره استراحت) براساس تحقیقات انجام شده گیاه زعفران دو ماه استراحت کامل دارد. دوره کمون یا اسراحت از زمان خشک شدن برگها (نیمه های اردیبهشت) تا نیمه های تیر طول می کشد. زعفران بقیه ماه های سال را در فعالیت به سر می برد که بهتر است کشت زعفران در اواسط این دوره یعنی خردادد ماه انجام گیرد.(بعضی از کشاورزان در پایان فصل رشد و […]

عوامل موثر در قیمت روز زعفران کدامند

عوامل موثر در قیمت روز زعفران کدامند

عوامل موثر در قیمت روز زعفران کدامند ؟ آیا می دانید که یک سری عوامل در قیمت زعفران تاثیر دارند و این عوامل باعث می شوند که قیمت روز زعفران تغییر کنند؟ یکسری عوامل طبیعی هستند و یکسری عوامل دستخوش تغییرات بازار که در ادامه می خواهیم درباره عوامل موثر در قیمت روز زعفران با شما صحبت کنیم، با ما همراه باشید. نوسان در بازار زعفران در بعضی مواقع باعث ضرر و زیان های جبران ناپذیر به بعضی افراد شاغل در تجارت این کالا می باشد. اگرچه پیش بینی قیمت زعفران به دلیل تعدد عوامل موثر در تعیین قیمت آن سخت است، اما شناخت رخدادهایی که بر روی عرضه و تقاضای این محصول تاثیر دارند، می تواند تا حدود زیادی […]

بسته بندی و نگهداری جزئی زعفران

بسته بندی و نگهداری جزئی زعفران

بسته بندی و نگهداری جزئی زعفران در اینجا به طور خلاصه به بسته بندی و نگهداری زعفران می پردازیم تا با روش بسته بندی و نگهداری جزئی زعفران آشنا شوید.  زعفران را در قوطی های درب دار فلزی یا پلاستیک و پلاستیک های نچسب ( تِرِس ) بسته بندی و روانه بازار مصرف می کنند. وزن این بسته ها معمولی از کمتر از یک گرم شروع و از چند مثقالی تجاوز نمی کند. رایج ترین وزن ها « نیم مثقال » و « یک مثقال » است. مزایای بسته بندی و نگهداری زعفران به شرح زیر می باشد: ۱- حفظ زعفران از آلودگی ۲- محافظت از کیفیت زعفران و افزایش زمان ماندگاری ۳- افزایش زیبایی ظاهری و در نتیجه افزایش رغبت […]

کاربرد زعفران در صنایع غذایی و دارویی

کاربرد زعفران در صنایع غذایی و دارویی

زعفران در صنایع غذایی و دارویی کاربرد زیادی دارد. همانطور که میدانید زعفران تنها گیاه ارزشمند از لحاظ قیمتی در جهان است که برای صنایع غذایی و دارویی مهم است و از این گیاه و خواص آن استفاده های فراوانی می کنند. که در ادامه شما را با انواع کاربردهای زعفران در این صنایع آشنا می کنیم. کاربرد زعفران در صنایع غذایی در سالهای اخیر، با بالا رفتن سطح فرهنگی و بهبود وضع اقتصادی مردم ، استفاده از مواد غذایی طبیعی و سالم ، به جای انواع شیمیایی و سنتزی آن ، جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. در این بین با توجه به شناخت تاریخی و جایگاه ویژه زعفران و خواص دارویی زعفران ، رنگ ، عطر و بو […]

زعفران نگین صادراتی چیست

زعفران نگین صادراتی چیست

آیا می دانید که زعفران نگین صادراتی چگونه تولید می شود؟ تولید زعفران نگین یا ( پوشال نگین ) چیست ؟ شرایطی که زعفران نگین صادراتی در آن تولید می شود به شرح زیر است : شرایط تولید زعفران نگین صادراتی ۱- هر چه آب و هوای معتدل تر باشد و زمین های کشاورزی مرغوب مثل دشت های نزدیک به کوه باشد ریشه ها(کلاله های قوی تری) دارند. ۲- تغذیه مناسب زمین : برای بدست آوردن « زعفران نگین » در کنار تغذیه زمین با کود حیوانی ، محلول پاشی از برنامه های ضروری تغذیه گیاه زعفران است . زمان عمل محلول پاشی ، اواخر بهمن ماه تا اوایل اسفندماه می باشد. بلافاصله بعدد از محلول پاشی ، باید آبیاری […]

مضرات مصرف بی رویه زعفران

مضرات مصرف بی رویه زعفران

قبل از اینکه درباره مضرات مصرف بی رویه زعفران بپردازیم، لازم است بدانیم، مصرف زیاد زعفران و خارج از حد متعارف، مضر می باشد و مصرف متعادل آن هیچ ضرری ندارد. زعفران جزء سموم حاره (سموم دو نوع دارد : حار و بارد : مخزن الادویه ،ص ۱۳) است . کاربرد زیاد زعفران، مخدر بوده، ممکن است پس از تاثیر سبب شعف فوق العاده و فلجی و بی حسی شود. در مواردی مصرف زعفران به عنوان سقط کننده ، سبب مرگ شده است.(محمد کافی و همکاران، زعفران فناوری تولید و فرآوری) مصرف بی رویه زعفران برای کلیه ها مضر بوده و مداومت بر مصرف آن باعث اختلال حواس و مضر اعصاب است و از این نظر باید با انیسون و […]

روش های رایج نگهداری عمده زعفران در منزل

روش های رایج نگهداری عمده زعفران در منزل

روش های رایج نگهداری عمده زعفران در منزل روش های نگهداری عمده زعفران زعفران پس از برداشت به طرق مختلف تا زمان بسته بندی نگهداری می شود. روش های رایج نگهداری عمده زعفران به شرح زیر است: ۱- ظروف شیشه ای درب دار: کیفیت زعفران نگهداری شده در ظروف شیشه ای درب دار ، که درب آن ها به طور کامل بسته می شود، به بهترین نحو حفظ می گردد. دلایلی مثل گران بودن ، اشغال فضای زیاد ، حمل و نقل مشکل و … به همراه احتمال شکستن آن و هدر رفتن مقدار زیادی از سرمایه باعث شده است تا تقریبا مورد استفاده قرار نگیرد؛ مگر جهت دکوراسیون و تزیین ویترین فروشگاه ها. ۲- پلاستیک و ظروف پلاستیکی : […]

1 2 3 4 5