تمام مطالب دسته بندی : اخبار
نگهداری از زعفران در برابر عوامل محیطی

نگهداری از زعفران در برابر عوامل محیطی

نگهداری از زعفران در برابر عوامل محیطی به خاطر داشته باشید زعفران را در محیطی تاریک ، خشک ، خنک و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. به دلیل این که اگر زعفران برای مدت طولانی در مقابل نور قرار داشته باشد به مرور رنگ آن از بین می رود و از کیفیت و مرغوبیت آن کاسته می شود و در موقع استفاده نه رنگ دهی و نه طعم جالبی خواهد داشت. بهترین ظرف نگهداری از زعفران در درجه اول ظرف‌های فلزی و بعد ظرف‌ های شیشه‌ای رنگی هستند. اگر زعفران در معرض هوای آزاد قرار گیرد، ضمن اینکه از عطر و بوی آن کاسته می شود ممکن است آلودگی های محیطی به آن سرایت کند. محل نگهداری زعفران […]

انتخاب پیاز زعفران مرغوب برای کشت

انتخاب پیاز زعفران مرغوب برای کشت

کشاورزان در صورتی که بتوانند با انتخاب پیاز زعفران مرغوب برای کشت زمین زعفران خود از پیازچه مرغوب استفاده کنند مزایا و فواید زیادی را در برخواهد داشت. در ضمن نگهداری پیاز زعفران جزء مهم ترین مراحل کاشت پیاز محسوب می شود. تکثیر زعفران از طریق پیاز (بُنه) صورت می گیرد. انتخاب پیاز زعفران مرغوب برای کشت زعفران از اهمیت بالایی برخوردار است. پیازهایی که برای کاشت انتخاب می شوند بایستی دارای وزن ۸ گرم و دارای جوانه انتهایی سالم و بدون پوسیدگی باشند، هر چه پیاز درشت تر باشد محصول به دست آمده مرغوب تر و عملکرد سالهای ابتدایی کشت بیشتر خواهد بود. به همین دلیل معمولا پیازها را از مزارع ۳ تا ۴ سال انتخاب می کنند. در هر […]

خشک کردن زعفران به روش سنتی

خشک کردن زعفران به روش سنتی

چگونه زعفران را خشک کنیم؟ روش خشک کردن زعفران به چه شکلی می باشد؟ آیا می توان بدون هیچ وسایلی زعفران را خشک کرد؟ روش سنتی خشک کردن زعفران به چه شکلی می باشد؟ چگونه زعفران را به روش سنتی خشک کرده تا طعم و رنگ و بوی آن حفظ شود؟ زعفران با توجه به قیمت بالایی که دارد، هنگام برداشت گل زعفران، بهتر است که حواسمان به این گیاه ارزشمند باشد و مراحل آماده کردن و خشک کردن آن را به طور کامل و بدون نقص انجام داد. به نظر شما چرا این قدر خشک کردن زعفران به روش سنتی مهم است؟ ما در این مقاله سعی داریم که تمام مزایا و معایب روش خشک کردن سنتی زعفران را […]

زعفران سرگل ممتاز قائنات

زعفران سرگل ممتاز قائنات

زعفران سرگل
یکی از پرکاربرد ترین و شناخته شده ترین نوع زعفران سرگل می باشد که با نام های زعفران رشته ای بریده و یا زعفران سرقلم نیز شناخته می شود.
زعفران سرگل همان کلاله های کاملا قرمز رنگ و بریده شده ( جدا از هم) زعفران هستند که در آن هیچگونه خامه یا ریشه ای وجود ندارد و قدرت رنگ دهی آن بین ۲۱۰ تا ۲۶۰ می باشد . زعفران سرگل( ممتاز ) بسته به اینکه از چه قدرت رنگ دهی ، طول و ضخامت میزان شکستگی و نرمی موجود در آن ، قابل درجه بندی است که شرکت تعاونی نگین زعفران خراسان آن را به دو دسته تقسیم نموده است .

جداسازی ریشه زعفران از گل

جداسازی ریشه زعفران از گل

چگونگی عمل جداسازی ریشه زعفران از گل برای جداسازی ریشه زعفران از گل ، کشاورز باید برای این عمل صبح خیلی زود برای چیدن زعفران در محل زمین های زعفران خود حاضر شود و آن هم قبل از طلوع خورشید، این کار را انجام دهد چون به محض طلوع خورشید گل از حالت غنچه خارج شده و باز میشود و هر مقدار گل زعفرانی که بعد از طلوع خورشید چیده شود(گل های زعفران غنچه نباشند) در مرحله دوم جداسازی ریشه (کلاله) زعفران از گل این عمل بیشتر به طول خواهد انجامید و بعد از خشک کردن زعفران محصول تولیدی از مرغوبیت کمی برخوردار خواهد بود. ولی اگر قبل از طلوع خورشید انجام گیرد هم در زمان جداسازی ریشه زعفران از […]

برداشت گل زعفران با توجه به شرایط منطقه ای

برداشت گل زعفران با توجه به شرایط منطقه ای

مرحله برداشت گل زعفران با توجه به شرایط منطقه ای پیاز زعفران پس از نخستین آبیاری شروع به رشد می کند.آبیاری زمین های زعفران بستگی به منطقه آب و هوایی هر نقطه از کشور متفاوت است. زمان برداشت گل زعفران بستگی به شرایط محیط، زراعی و منطقه معمولا از اواسط مهرماه شروع و تا پایان آذرماه ادامه دارد و این بستگی به شرایط آب و هوایی و منطقه ای دارد که مرحله گل دهی در چه زمانی شکل بگیرد. در جنوب خراسان فصل گل دهی زعفران از اواخر مهرماه شروع و تا اواسط یا پایان آبان ماه به طول می انجامد.و در منطقه تربت حیدریه و تربت جام این مرحله از گل دهی از اوایل مهر ماه شروع و تا […]

مراحل تکثیر پیاز زعفران جهت کشت به شکلی است؟

مراحل تکثیر پیاز زعفران جهت کشت به شکلی است؟

تکثیر پیاز زعفران به چه صورت است؟ پیاز زعفران را در جه ماهی می توان خریداری کرد؟ ویژگی ها و خصوصیات پیاز زعفران جهت کشت باید چگونه باشد؟ مرحله تکثیر پیاز زعفران تکثیر پیازچه زعفران از طریق ایجاد پیازچه های جدید که از پیاز مادر به وجود می آید صورت می گیرد. پیاز زعفران در ماه های تابستان به صورت غیرفعال و راکد در زمین باقی می ماند و هیچ رشدی در این مدت نخواهد داشت و رشد دوباره خود را در حدود پایان تابستان شروع می نمایند. در بعضی از زمین هایی که از تعداد سال معین گذشته باشد یعنی در زمینی که پیازچه ها در مدت ۵ تا ۱۰ سال و بلکه بیشتر در این زمین باشند پیازچه […]

عمر مزارع زعفران

عمر مزارع زعفران

به طور کلی رابطه عکسی بین عملکرد زعفران با عمر مزارع زعفران ( سن مزرعه زعفران ) وجود دارد، به نحوی که عملکرد زعفران در اولین سال گلدهی ناچیز بوده و به تدریج در سال های بعد افزایش می یابد و بیشترین عملکرد زعفران ایران در سال های چهارم و پنجم بدست می آید. با افزایش بیشتر عمر مزارع میزان توده پیاز زعفران در زمین به تدریج افزایش می یابد و همین امر افت عملکرد را از سال پنجم به بعد به دنبال دارد. دراین بررسی رابطه بین عملکرد و سن مزرعه نشان داد که بین سالهای یک تا پنج، یک رابطه خطی بین این دو وجود دارد. بطور معمول عملکرد زعفران در اولین سال گلدهی ناچیز بوده و به […]

آبیاری بر عملکرد زعفران

آبیاری بر عملکرد زعفران

آبیاری بر عملکرد زعفران : نتایج مورد بررسی در این طرح نشان داد که فواصل آبیاری بر عملکرد زعفران تاثیر گذار است و اثر مثبت فواصل کمتر آبیاری زعفران بر عملکرد مزارع در سنین بالاتر مشهود تر است. این امر احتمالا به دلیل تعداد بیشتر کورمهای دختری تولیدی با افزایش سن مزرعه و افزایش نیاز و مصرف آب گیاهان زعفران در این مزارع می باشد.در آزمایش فواصل آبیاری زعفران ۱۵ ، ۳۰ ، ۶۰ و بدون آبیاری اعلام کردند که آبیاری ۱۵ و ۳۰ روز دارای بیشترین تعداد گل، وزن گل و وزن خشک کلاله بود ولی بین این دو اختلافی مشاهده نشد. فواصل آبیاری تاثیر زیادی بر متوسط عملکرد مزارع در بین مناطق مختلف گذاشت. در حالی که تفاوت […]

بهترین روش های خشک کردن زعفران

بهترین روش های خشک کردن زعفران

خشک کردن زعفران به روش های مختلف بهترین روش های خشک کردن زعفران پس از چیده شدن گل، بواسطه ظرافت و فسادپذیری آن باید به سرعت نسبت به جداسازی کلاله ها اقدام نمود. برای دستیابی به محصول نهایی کلاله های جدا شده وارد مرحله خشک کردن می گردند. این عمل از مهمترین مراحل موثر بر کیفیت نهایی محصول محسوب می گردد. روش به کاربرده شده و رعایت مسائل بهداشتی از ابزارهای مهم دستیابی به محصول با کیفیت می باشند.بهترین روش های خشک کردن زعفران را در اینجا برای شما توضیح میدهیم! از همین جهت با اشاره به انواع روشهای خشکاندن به بررسی تائید هر روش بر کیفیت محصول نیز می پردازیم: الف- روش سنتی خشک کردن زعفران : در این […]

میزان مصرف کود دامی در مزارع زعفران

میزان مصرف کود دامی در مزارع زعفران

میزان مصرف کود دامی در مزارع زعفران در بررسی صورت گرفته نیز ارتباط بسیار خوبی بین میزان مصرف کود دامی و مقدار عملکرد زعفران مشاهده شد ، و این ارتباط تا حد زیادی وابسته به سن مزرعه بود. این ارتباط به نحوی بود که در تمامی مزارع با سنین مختلف، رابطه خطی بین مصرف کود دامی و افزایش عملکرد برقرار بود، ولی شیب خطوط برازش یافته نشان می دادکه با افزایش سن مزرعه از واکنش آن به افزایش مصرف کود کاسته میشود. این امر بدین علت بود که آزاد شدن تدریجی عناصر غذایی موجود در کود دامی و تجمع بیشتر آنها با افزایش سن مزرعه موجب شد که امکان استفاده مناسب آنها برای گیاه در سالهای بعدی فراهم شود. گزارش […]

زعفران و کاهش فشار خون

زعفران و کاهش فشار خون

تاثیر زعفران بر کاهش فشار خون زعفران و کاهش فشار خون محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در طرح تحقیقاتی خوود موفق به شناسایی میزان تاثیر عصاره آبی زعفران و دو ترکیب موجود در آن شامل کروسین و سافرانال در کاهش فشار خون شدند. در این مطالعه، اثر عصاره آبی زعفران و دو ترکیب موجود در آن، کروسین و سافرانال، در کاهش فشار خون با فشار خون طبیعی و همچنین فشار خونی شده با داروی (دزوکسی کورتیکواسترون استات ) مورد بررسی قرار گرفته است. محققان ، سه دوز کروسین (۵۰mg/kg و ۱۰۰، ۲۰۰ )، سافرانال ( ۲۵/۰, ۵/۰ , ۱ mg/kg ) و عصاره آبی ( ۵/۲, ۵ ,۱۰ mg/kg ) را به صورت داخل وریدی به گروه‌های پنج تایی از […]

1 2 3 4 5