چگونگی دم کردن و مصرف زعفران

چگونگی دم کردن و مصرف زعفران
1.هنگام خرید زعفران ، دقت کنید که هیچگاه زعفران غش شده یا قرص زعفران را نخرید.چون زعفران درجه یک باید رشته ایی و سرخ رنگ باشد و با  اینکار از خرید زعفران تقلبی و از افراد سودجو که مواد ناخالص را به عنوان درجه یک میفروشند جلوگیری می کنید.
2. همیشه زعفران را در ظرف یا محیطی وکیوم و ایزوله و در جای خشک و تاریک نگه دارید تا از عطر و طعم آن کاسته نشود.
3. زعفران سرگل را در جای خشک و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگه دارید.(در محل تاریک نگهداری شود)
4.تمام زعفران خود را به صورت یکجا دم نکنید و از نگه داری زعفران خود در یخچال یا فریزر بیش از یک هفته بشدت خود داری کنید.
زیرا زعفران به علت نگه داری نادرست خاصیت خود را ازدست میدهد و لزج مانند میشود.

پس بحسب نیاز ،مقدار دم شده زعفران خود را تعیین کنید.
5.زعفران را همراه باچای و شیر نیز میتوانید دم کرده و بنوشید.
6.از خواص زعفران غافل نشوید و از آن به درستی استفاده کنید.

نحوه مصرف زعفران و دم کرده زعفران

مرسوم ترین شیوه برای مصرف زعفران در ایران ، دم کردن سرگل زعفران است.
برای تهیه و دم کردن زعفران معمولا ابتدا آنرا در یک هاون میسابند تا با خرد شدن آن طعم و رنگ زعفران سریعتر و بهتر آزاد شود.
اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که سابیدن زعفران با سرعت ، سبب سوختن زعفران می شود و زعفران خاصیت و میزان رنگدهی خود را به مراتب از دست می دهد.

در بیشتر مناطق ایران و همچنین مناطق مرطوب با کمی شکر یا یک حبه قند ،زعفران را میسابند که تاثیر به سزایی در نسوختن زعفران و شیرین شدن زعفران میشود.
همانطور که میدانید زعفران اصل ، دارای طبعی گرم و طعمی تلخ می باشد.
پس از سابیدن زعفران و یا خرد کردن زعفران با دستگاه های زعفران ساب موجود در بازار، زعفران را در مقدار کمی آب جوش ریخته و به مدت ده الی 15 دقیقه به آن استراحت میدهید تا زعفران به راحتی طعم و رنگ خود را به آب بدهد.

میزان آب و مقدار زعفران برای دم کردن بصورت دلخواه می باشد. ولی بهتر آن است که مقدار آب آن کمتر از یک سوم لیوان باشد و زعفران آن درحدود یک قاشق سوپخوری و یا بیشتر باشد.

روش دوم و البته غیر مرسوم مصرف زعفران

روش دومی که اینجا میتوان به عنوان نحوه مصرف زعفران که به تازگی از آن صحبت می شود اشاره کرد، استفاده از یخ هست.

برای این روش بهتر است زعفران را در ظرف شیشه ایی ریخته و به میزان زعفران موجود ، قالب های کوچک یخ را قرار داده و بگذارید تا قالب های یخ در دمای محیط آب شده و زعفران عصاره و رنگدهی خود را به آب بدهد.

کسانی که این تجربه را داشته اند میگویند رنگدهی این روش برای زعفران بیشتر و رضایت بخش تر بوده است.

هرچند که ما روش سنتی و همانا دم کردن زعفران با آب جوش را پیشنهاد میکنیم،زیرا در تمام مراحل داروسازی از زعفران ، برای عصاره گیری زعفران، آنرا گرم و دم میکنند و نه اینکه آنرا سرد و فریز بکنند.

روش مرسوم برای گلاب گیری از گل محمدی و عرق گیری گیاهان دارویی دیگر،دم کردن و گرم کردن ان بوده و همچنان نیز است.به همین خاطر ما این روش را بهترین گزینه برای دم کردن زعفران نمیدانیم.

مدیر فروش زعفران قائنات

مصطفی قربانی

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره روی دکمه‌های زیر کلیک کنید.

فرم مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *