آیا از مقدار مجاز مصرف زعفران اطلاعی دارید؟ چرا نمی توان مقدار زیادی زعفران را یکباره مصرف کرد؟ مصرف زیاد زعفران چه خطراتی دارد؟

از مقدار مجاز مصرف زعفران اطلاعی دارید؟

زعفران بیشترین کاربرد خود را در فرهنگ و اقوام ایرانی بطور عمده به عنوان یک طعم دهنده در خورشت ها و تزئین کننده پلوها و زینت بخش انواع دسرها در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از زعفران به هر شکل و در هر فرآورده‌ای حداکثر تا روزی یک‌دهم گرم برای یک فرد بالغ مجاز است و بیشتر از آن باعث بروز عوارضی در بدن می شود. در مصرف‌های دارویی نیز مقدار مجاز مصرف، حداکثر ۱ گرم است.

قیمت یک مثقال زعفران

این مقاله را هم از دست ندهید:  بهترین خواص زعفران مرغوب ایرانی

میزان مصرف زعفران در یک ماه برای هر نفر سه گرم توصیه میشود و مصرف بیش از پنج گرم به صورت یکجا باعث عوارضی مانند سرگیجه، کاهش تعداد نبض، خون دماغ، استفراغ، برافروختگی، خونریزی شدید، سقط‌جنین و در مواردی منجر به مرگ می‌شود و این مهم آن را می رساند که باید در مصرف این محصول چه برای چاشنی و مصرف عادی و چه برای استفاده بیماری ها احتیاط لازم را به عمل آورد و به مقدار لازم از آن استفاده کرد تا از بروز مشکلات جلوگیری به عمل آید.

البته در دنیا گزارش‌هایی مبنی بر مصرف ۵ تا ۹ گرم زعفران که مرگ و میر به دنبال داشته، ارائه شده است.

زعفران به علت تاثیر زیادی که بر سیستم عصبی و روان شاد کردن افراد دارد توصیه میشود آنرا بصورت یکنواخت و بااحتیاط مصرف نمایید.
زعفران را می توان به عنوان بهترین و ایمن ترین رنگ دهنده گیاهی و معطر کننده طبیعی در تزئین و تهیه انواع غذا و پلو و همچنین در صنایع دارویی به عنوان یک داروی ضد افسردگی و شادی بخش استفاده نمود.

با مقدار مجاز مصرف زعفران از بروز انواع عوارض جانبی و غیر قابل جبران رنگ دهنده های غذایی مصنوعی ازجمله حساسیت و اثرات سرطانزایی که اکنون اغلب فرآورده های غذایی،صنعتی و نیز برخی داروها و لوازم آرایشی و بهداشتی افزوده میشود ،پیشگیری کرد.

 

مقدار مجاز مصرف زعفران