بیماری زوال زعفران

بيمارى زوال زعفران Rhizoctonia Violaceae-Tul
اين بيمارى در اثر پيدايش قارچ ريزوکتونيا ويولاسه در پياز به‌ وجود مى‌آيد. اين قارچ به‌ سطح پياز حمله کرده بر روى آن لکه‌ هاى ارزنى شکل سرخ رنگ ايجاد و به‌ تدريج به داخل بنه نفوذ مى‌ کند.

نفوذ اين قارچ به داخل پياز موجب برآمدگى‌ هائى در سطح آن و پوسيدن و خشک شدن برگ‌ ها مى‌ گردد. اين قارچ محصولات ديگرى چون سيب‌ زميني ، چغندر قند و يونجه را نيز مورد حمله قرار مى‌ دهد. کشاورزان با اين بيمارى به‌ روش زير مبارزه مى‌ کنند.

  • نکاشتن بنه زعفران پس از گياهان هم ميزبان
  • جمع‌ آورى و سوزاندن پيازهاى آلوده
  • ضد عفونى کردن زمين با سولفور دو کربن به‌ مقدار ۲۵۰ کيلو گرم در هکتار
  • نکاشتن بنه زعفران در زمين‌ هاى آلوده براى مدت ۶ تا ۸ سال
  • بيمارى سياهک زعفران – Tacon

عامل اين بيمارى قارچ به نام فوماگو-Fumago است. اين قارچ بر روى برگ‌هاى زعفران نشو و نما مى‌کند و کم‌کم به‌ پياز زعفران مى‌رسد.
با اين بيمارى به روش زير مبارزه مى‌شود:

  • جمع‌ آورى و سوزاندن برگ‌ ها و پياز هاى آلوده
  • بنه‌ ها را پيش از کاشت با سموم جيوه‌ اى از قبيل سرزان، گرانوزان و ترى تيزان در مقابل بيمارى‌ هاى قارچى ضد عفونى مى‌ کنند.

بيمارى ورم بنه -Fausset

اين بيماري، توليد ورم‌ هاى شاخى در سطح پياز مى‌کند، در اين وضعيت بنه‌ ها معمولاً کوچک‌ تر از حد طبيعى شده و در ضمن خود بوته نيز کوتاه‌تر از حد طبيعى مى‌ شود.

مدیر فروش زعفران قائنات

مصطفی قربانی

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره روی دکمه‌های زیر کلیک کنید.

فرم مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *